Vi har hatt et godt øye til Rian Johnson siden han debuterte med den lekne noir-hyllesten «Brick» (2005), og arbeidet han gjorde med «Looper» (2012) og noen av de beste «Breaking Bad»-episodene har gjort regissøren til en solid favoritt i vår bok.

Og nå skal han jobbe med kommende «Star Wars»-filmer!

Det er ikke 100 prosent bekreftet hva han skal gjøre ennå, men Deadline mener å vite at han skal ta over stafettpinnen fra JJ Abrams og regissere (og skrive) både Episode VIII og IX, noe som både er svært overraskende og veldig gledelig.

De andre bransjebladene er ikke like unisone – The Hollywood Reporter og The Wrap melder at han bare skal regissere Episode VIII, men også skrive manusutkastet til nieren.

Uansett: Dette gir nærmest en garanti for at i hvert fall to av de kommende «Star Wars»-filmene ikke kommer til å suge lut. Selv om vi selvfølgelig ikke har noen garanti for at Johnsons originalitet og intelligens overlever i møtet med studiomaskineriet.

Dette er også nok et eksempel på at Disney og Lucasfilm tør å ta sjanser på relativt unge (Johnson er 41) og flinke folk etter at de også hyret inn Gareth Edwards («Godzilla», «Monsters») og Josh Trank («Chronicle») til to av spinoff-filmene som er planlagt.

Johnson har ikke bekreftet saken selv ennå, men har postet følgende klipp via sin Twitter-konto. Så kan du jo tolke det som du vil: