Den lavmælte franske zombieserien «Les Revenants» («The Returned» på engelsk) har skapt mye røre i land der den er vist, og hentet tidligere i år en Emmy for beste internasjonale dramaserie.

Vi har tidligere sutret litt over at ingen norsk tv-kanal eller VOD-tjeneste har skaffet seg rettighetene til den, men nå skjer det ting.

Dagsavisen kan nemlig melde at NRK tar dramaansvar, og har kjøpt inn serien med tanke på å vise den til neste år.

– Vi har ønsket oss «Les Revenants» lenge, snart i ett år, men det har vært viktig for oss i innkjøp at den fikk en ordentlig behandling i sendeskjemaet, sier innkjøpssjef Fredrik Luihn i NRK til Dagsavisen.

I «Les Revenants» møter vi innbyggerne i en liten alpeby som opplever at deres nære og kjære står opp fra de døde, og prøver å finne en måte å få samfunnet til å gå rundt med de nyankomne.

Men når en rekke drap blir begått på en måte som minner mistenkelig om modus operandi for en avdød seriemorder, blir det haraball.

Første sesong består av åtte episoder, og sesong to er under innspilling nå. Samtidig jobber «Shameless»– og «State of Play»– skaper Paul Abbott nå med å lage en engelskspråklig versjon av serien med tittelen «They Came Back».

Verdt å merke seg er det for øvrig også at skotske Mogwai står for seriemusikken:

 

PS: Hvis ikke du klarer å vente på NRK, har Platekompaniet importert serien – under den engelske tittelen «The Returned» – og selger den via nettbutikken og i utvalgte sjapper.

 

LES OGSÅ:

Ikke alle zombier er blodtørstige. Og ikke alle zombieserier har musikk laget av Mogwai

les_revenants_0