I dag kunngjorde Marvel at hovedrollen i serien om den blinde superhelten «Daredevil» går til britiske Charlie Cox.

Storproduksjonen blir den første av hele fire samarbeidsserier mellom Marvel og strømmegiganten Netflix, og 13 timeslange episoder er bestilt i første omgang.

Samtidig må Cox gjøre seg klar til å henge opp dressen og ta ned trikoten. Hans to mest kjente roller hittil er som irsk oppvigler i forbudstidperla «Boardwalk Empire» og den vimsete trusebanditten hovedrollen i «Stardust».

Også hadde han en ganske artig opptreden i «Downton Abbey».

«Daredevil» sendes på Netflix neste år, og blir en grundig skildring av advokaten Matt Murdock som bruker hyperrefleksene sine til å denge skurker på kveldstid.

Kreftene fikk han fra det samme radioaktive avfallet som blindet ham som barn.

Mange ble nok først kjent med superhelten i 2003, da Ben Affleck tolket ham i filmen med samme navn. Den fikk (mildt sagt) veldig blandet kritikk.

Affleck er jo apropos nok aktuell som Batman i disse dager, og de første bildene av ham i den nye habitten ble nettopp sluppet. Den største nyheten da var at brystvorte-breastplaten til Clooney er borte.

Historien om Daredevil er ikke like gammel som Batmans, men strekker seg likevel helt tilbake til 1964, da han debuterte i sitt eget blad for første gang. Siden har han vært en av Marvels mest ikoniske figurer.

Til tross for storsigneringen har tv-serien hatt en turbulent produksjon den siste tiden. Tidligere denne måneden forlot «Cabin in the Woods»-regissøren Drew Goddard rollen som sjef for prosjektet.

Han ble erstattet av Steven S. DeKnight, som blant annet hadde samme ansvaret for «Spartacus».

Lurer du forresten på hvem de tre andre Marvel-heltene som får hver sin Netflix-serie er? Jo, nå skal du høre:

Først ut er den avdanka superheltinnen «Jessica Jones», som etter hvert ble privatdetektiv. Hun får med tiden selskap av kampsportguruen «Iron Fist».

Til slutt krones kalaset av «Luke Cage», som er kompisen til desto mer kjente «Fantastic Four»