Glem kjente navn som Stacy, Sally, Pamela, Theresa, Janet og Donna. Ingen av disse var så populære i USA i fjor som Khaleesi.

Nybakte, amerikanske foreldre er så bergtatt av «Game of Thrones» at mange av dem oppkaller barna sine etter karakterer fra serien. Det viser nye statistikker som Vox har kikket på denne uka.

Dany_art

241 amerikanske jenter ble kalt Khaleesi i 2013, mot 146 året før.

Navnet er diktet opp av forfatteren George R. R. Martin. Strengt tatt er det ikke et navn i det hele tatt, men en tittel – trofaste følgere av «Game of Thrones» vet at det betyr «dronning» på det konstruerte språket dothraki.

Figurens egentlige navn er Daenerys. Snart blir det en og annen av dem å se i barnehagene, også. I USA fikk 67 jenter dette navnet i fjor.

Enda flere foreldre ble imponert av den handlekraftige Stark-jenta Arya.

arya-stark

Dette er riktignok ikke et navn som George R. R. Martin fant på, men tv-serien har nok hatt en finger med i spillet når det økte med 50 % i popularitet fra 2012 til 2013 – fra 756 til 1135 jenter.

Navnet seilte dermed forbi Madeleine, Amanda, Phoebe, Kelsey, Jane, Helen og Karen.

Disse navnene fungerer ikke like godt på norsk. Verken Khaleesi eller Daenerys har slått an, skal vi tro databasene til Statistisk sentralbyrå. Det er riktignok 37 kvinner og 35 menn som heter Arya (det er opprinnelig et persisk herrenavn).

Det er derimot en hel haug som heter Hermine – hvem vet hvor mange av dem som har J. K. Rowling å takke?

Forresten er det ingen tegn til at navnet Joffrey blir mer populært. Rart, det der.