Marisa Acocella Marchetto levde det perfekte liv i New York. Som fast leverandør av tegneserier til blant annet New Yorker og Glamour svermet hun bekymringsløst rundt i byen som aldri sover, med det store bryllupet bare noen få måneder unna.

Så kom brystkreften.

Historien om hvordan sykdommen slo ned som en bombe i (det uforsikrede) livet hennes ble i 2006 utgitt i form av tegneserieboka «Cancer Vixen: A True Story». Her får vi ta del i hennes kamp mot kreften og alle de bekymringene noe sånt medfører i livet.

Den åpenhjertige beretningen traff umiddelbart mange rett i magen – blant dem var Cate Blanchett, som ganske raskt sikret seg filmrettighetene sammen med Working Title Films.

Nå er tiden kommet for Blanchett å ta tak i materialet, kan THR melde. Hun skal både produsere og spille hovedrollen i den planlagte filmen, som lages i samarbeid med HBO.

Om det hele kommer seg helskinnet gjennom alle godkjenningsrunder, er det nok en fjær i hatten for HBO, som i det siste har lagt store ressurser i sine tv-filmer.

Neste helg har for eksempel «Phil Spector» premiere, der vi får se Al Pacino gestalte den genierklærte – og drapsdømte – musikkprodusenten. Senere i år kommer også en annen musikkrelatert storproduksjon, «Behind the Candelabra», der Michael Douglas spiller Liberace og Matt Damon hans mye yngre elsker Scott Thorson.

Sistnevnte film måtte forøvrig utsettes da Douglas selv ble diagnostisert med halskreft i 2010.

• Du kan selv lese utdrag fra «Cancer Vixen» hos Amazon.