David Finchers kommende filmatisering av Gillian Flynns «Flink pike» har allerede en ganske vill liste av skuespillere, og nå har Fincher falt for fristelsen til å gjøre nok et spenstig castingvalg.

The Wrap rapporterer nemlig at han har hentet inn Emily Ratajkowski (22) til å spille Andie, den 23 år gamle elskerinnen til Nick (som skal spilles av Ben Affleck).

Britisk/polske Ratajkowski har lang fartstid som modell allerede, og har også gjort et par småjobber som skuespiller, men det er ærlig talt bare én ting hun er ordentlig kjent for: Å ha danset toppløs i Robin Thickes ultrasjåvinistiske/litt artige (kjør debatt) «Blurred Lines»-video.

Dette er jo ikke første gangen Fincher prøver å snylte på et musikkvideofenomen – som kjent forsøkte han jo også å hente Yolandi Visser fra Die Antwoord for å spille Lisbeth Salander i «The Girl with the Dragon Tattoo» før han landet på Rooney Mara.

Når skal den CGI-reven fra Ylvis-videoen få seg en skuespillerjobb, tro?

Men greit. Uansett gir dette oss en unnskyldning for å skrive oss litt opp på «Flink pike», en film vi har skrevet for lite om.

Som nevnt er Affleck hentet inn for å spille Nick, mens Rosamund Pike spiller kona Amy. Solide valg dette, forsåvidt, selv om vi hadde håpet litt på at tidligere rykter om at Reese Witherspoon skulle spille Amy stemte.

Noe mer omdiskutert er valget av Tyler Perry som den noe frynsete kjendisadvokaten Tanner Bolt, mens Neil Patrick Harris er et spennende valg som Amys ekskjæreste Desi Collins (stakkars jævel).

Patrick Fugit (han hovedpersonen i «Almost Famous») skal også være med i en rolle, i likhet med flinke Kim Dickens («Deadwood», «Treme»).

Innspillingen av filmen er allerede så smått i gang i Cape Girardeau, foreløpig bare uten skuespillere. Men alt tyder i hvert fall på at alt er i rute til en utgivelse i starten av 2015.

Da har du fortsatt litt tid på deg for å lese boka, noe du strengt tatt burde gjøre før filmen om du uansett hadde tenkt til det.

Det er vel ikke å avsløre for mye å si at boka tar en vending det kan være vanskelig å holde hemmelig når filmen først er ute.