Vi publiserer ganske mange trailere her på bloggen, men det er lite som møtes med samme forventning som traileren til en ny film fra Coen-brødrene («The Big Lebowski», «Fargo» etc., etc.) . Selv om slett ikke alt de tar i er like vellykket, har de beste filmene deres mye av skylda for min filminteresse.

Og etter traileren å dømme blir «Inside Llewyn Davis» definitivt også severdig.

Oscar Isaac har hovedrollen som tittelkarakteren, en folkmusiker som prøver å livnære seg som singer/songwriter i Greenwich Village på 60-tallet. Boka er løselig basert på Dave Van Ronks selvbiografi «The Mayor of MacDougal Street», og virker å skulle bli en svart dramakomedie med tydelig tidskoloritt.

Fotoarbeidet har i hvert fall en særegen signatur. Denne gangen har Coen-brødrene brukt Bruno Delbonnel, siden Roger Deakins var opptatt med «Skyfall» da denne spilt inn.

Gøy også å se Carey Mulligan i nok et karrieresprang for henne. Bra dame. Justin Timberlake dukker også opp i traileren, uten å gjøre stort nummer av seg.

Låta som spilles i bakgrunnen er for øvrig Bob Dylans «Farewell», og norsk premiere blir i september 2013.

Forresten, Coen-brødrene har jo også skrevet manuset til en film vi ikke har snakket stort om her på bloggen, kalt «Gambit», og med Cameron Diaz og Colin Firth i hovedrollene:

Dessverre har filmen (som er en remake av en 60-tallsfilm med Michael Caine og Shirley Maclaine) fått ganske hard medfart av kritikerne der den har hatt premiere (det er noe med Coen-brødrene og slapstick som ikke funker så bra alltid), og nå er det bestemt at filmen ikke skal opp på kino i Norge.

Aller sist: La oss høre litt på Dave Van Ronk. Noen som har lest denne selvbiografien hans?