Lord Michael Dobbs gjestet i dag Nordiske mediedager i Bergen, der han fortalte om sitt arbeid med «House of Cards» – bøkene som seinere ble BBC-serie og deretter Netflix‘ store flaggskip.

Det aller mest nyhetsverdige som kom ut av intervjuet (som ble gjort av Anne Lindmo): «House of Cards» sesong to kan komme fort.

Muligens allerede i løpet av 2013 – og innspillingen av den neste sesongen har allerede foregått i to uker.

– Etter at Netflix la ut «House of Cards» 1. februar er aksjeverdien deres doblet. La meg si det slik, de kommer ikke til å la verden vente så altfor lenge til andre runde. Folk trenger kanskje ikke vente til 1. februar igjen. Vi får se. Jeg er en politiker, og vant til å unngå spørsmål, sa en smilende Dobbs.

Michael Dobbs og Anne Lindmo under Nordiske mediedager. Foto: Eirik Helland Urke

Dobbs skrev den første «House of Cards»-boka etter å ha jobbet som ansvarlig for Margaret Thatchers valgkamp i 1987, noe som hadde vært en ekstremt frustrerende opplevelse.

– Thatcher var ganske slem, én ting hun aldri ville ha på gravsteinen sin var «fondly remembered». Det var sånn det måtte være, jeg gråt da hun døde og respekterte henne enormt – men Thatcher var en dame som elsket konfrontasjon.

Etterpå dro Dobbs på ferie, og bestemte seg for å skrive en bok. Han satt seg med en flaske vin ved et svømmebasseng – og på en serviett skrev han to bokstaver som kunne beskrive hans innstilling til det hele: «FU» – kort for «fuck you».

Bokstavene dannet så basis for navnet til hovedpersonen i «House of Cards»Francis Urquhart, eller Francis Underwood som han til slutt ble kalt i den amerikanske versjonen.

Dobbs er kreditert som utøvende produsent for Netflix-serien, noe som egentlig ikke innebærer annet enn at han «plukker opp sjekker».

– Men serieskaperne har involvert meg, selv om de ikke trengte. Dette har vært en helt fantastisk opplevelse for meg, noe jeg egentlig ikke trodde det kom til å bli.

Flere amerikanske filmskapere hadde forsøkt å lage en amerikansk versjon av «House of Cards», blant dem Michael Mann, så Dobbs hadde moderate forventninger da MRC kom på banen.

– Men så huket de inn Kevin Spacey, David Fincher… De har laget en 13 timer lang film som har blitt helt fantastisk, og som jeg er overbevist om at kommer til å bli husket om flere tiår, sa han.