Ohoi, snadder for alle fans av mer eller mindre realistisk politisk drama: En ny serie fra Adam Price, mannen bak «Borgen», og Lord Michael Dobbs, konservativ politiker og mannen bak originale «House of Cards» som ble sendt på BBC i 1990.

De to politiske hjernene har slått seg sammen, og den potensielle serien er nå under utvikling for BBC, melder Politiken.

«Borgen»-skaper Adam Price.

– Helt konkret sitter jeg og jobber med noe som skal bli til en tv-serie på BBC. Om det blir, og når, er vanskeligere å si. Men det er et stort prosjekt og noe jeg syns virker sinnssykt interessant, bekrefter Price til den danske avisa.

Dobbs fortalte også om prosjektet til BBC i helgen, og røpet der at han har en viss interesse for å fortelle historien om Denis Thatcher, ektemannen til Margaret Thatcher, som døde i 2003.

Michael Dobbs, som i dag også er politiker i det britiske overhuset.

Denis var en rik forretningsmann, som likevel tilsynelatende var svært villig til å leve i skyggen av sin mektige kone – sånn sett var ekteskapet ansett å være relativt radikalt ut fra datidas konvensjoner.

Han ga få intervjuer, men var kjent for å være artig i selskapslivet og ha sterke politiske synspunkter.

– For en briljant, briljant karakter å basere et stykke på, sier Dobbs, som beskriver fyren som «misforstått» og «praktfullt sterk».

Denis ble for øvrig spilt av Jim Broadbent i «The Iron Lady» ganske nylig:

Samarbeidet mellom Price og Dobbs har uansett kommet et stykke på vei:

– Jeg skal sannsynligvis ha en form for hovedforfatter-rolle, for Michael Dobbs er primært romanforfatter. Men historiebakgrunnen og karakterene skal lage i rimelig tett samarbeid, for Michael Dobbs er fabelaktig når det gjelder alt som heter british establishment og britisk politikk, sier Price.

Lord Michael Dobbs kommer til Mediedagene i Bergen, og kanskje blir det anledning til å spørre litt mer om den potensielle serien der?