Tv-nettverket Starz er en av mange med ambisjoner om å utfordre HBO – de har blant annet den gamle HBO-kjempen Chris Albrecht som direktør, og har en rekke nye piloter og seriekonsepter under utvikling.

Til våren kommer de med storserien «Da Vinci’s Demons», som er en historisk fantasyfortelling om Leonardo Da Vincis formative år.

Nå melder Aftenposten at den norske skuespilleren Jan Erik Madsen får en rolle i produksjonen, der han skal spille en figur kalt Captain Zircher. Det er usikkert nøyaktig hvor stor rollen er, men på IMDB er karakteren oppført på flere av episodene.

Forventningene til serien er særlig høye fordi den er skrevet av David S. Goyer, manusforfatter som blant annet har jobbet med «The Dark Knight», «Blade»-filmene og den kommende Supermann-filmen «Man of Steel».

– Når David S. Goyer tilbyr jobb, så må man jo takke ja, sier Madsen til Aftenposten.

Sunnmøringen er kanskje ikke så veldig stort navn i Norge, men cv’en inkluderer blant annet flere episoder av «Hotel Cæsar», krigsfilmen «Age of Heroes» og danske «Hvidsten Gruppen».

Andre kjente navn i «Da Vinci’s Demons» inkluderer Lara Pulver, som spilte Irene Adler i «Sherlock»-episoden «A Scandal in Belgravia» og den britiske tv-skuespilleren Tom Riley.

Serien vil vises først av Fox Crime i Norge.