Vi påstod tidligere i dag at de nye klippene fra «The Dark Knight Rises» var den store begivenheten under nattas MTV Movie Awards, men det spørs om en milliard amerikanske tenåringer er enige med oss i akkurat det.

Under showet ble nemlig også traileren til «The Perks of Being a Wallflower» lansert.

Hvada? Jo, nå skal du høre:

Filmen bygger på en populær ungdomsbok av Stephen Chbosky, utgitt i 1999. Summit Entertainment – som har masse cash etter suksessen med «Twilight»-filmene – kjøpte rettighetene til boka i fjor, hyret inn Emma Watson i den kvinnelige hovedrollen, og er klare til å slippe filmen til høsten.

Dette er en «mistilpasset-men-smart-elev-på-ny-skole»-type film, som holder et relativt høyt intellektuelt, emosjonelt og populærkulturelt nivå. I boka er det i hvert fall høytflyvende referanser til smarte band som Ride, Nick Drake og Fleetwood Mac, mens hovedpersonen også diskuterer verk som «The Great Gatsby», «Naked Lunch» og «Hamlet». Så foregår også boka i skoleåret 1991-92, uten at jeg helt klarer å se om filmen portretterer samme tidsperiode.

Men jeg får i hvert fall ganske betydelige flashbacks til TV 2-nittitallsklassikeren «My So-Called Life», og det er vel en god ting? I likhet med «A So-Called Life» tar også «The Perks of Being a Wallflower» opp såkalt «vanskelige» temaer som selvmord, depresjon og dopbruk.

Logan Lerman («Percy Jackson og lyntyven») spiller hovedrollen som Charlie, «Greven»-aktuelle Ezra Miller er karakteren Patrick, mens Paul Rudd spiller Charlies elskelige engelsklærer.

Norgespremiere blir 28. september.

PS: Beklager at jeg har måttet embedde en video med en kjip Katy Perry-reklame foran, men Perezhilton.com var det eneste stedet jeg fant traileren uten geoblokking.

PS2: Jeg hadde gledet meg til å se en såpass middelmådig skuespiller som Emma Watson snakke amerikansk, noe jeg antok kom til å ende i katastrofe. Men neida, det låter ikke så verst. Hvorfor er det så mye enklere for engelske skuespillere å snakke med amerikansk aksent enn omvendt?