Liam Neeson er en populær mann om dagen. Men til tross for at premieren på «Taken 2» nærmer seg med stormskritt, setter den irske machomannen av tid til å lese bøker. I et intervju med Irish Strait Times forteller Neeson at han for tiden fordyper seg i Jo Nesbøs forfatterskap, og at han liker det han leser.

– Jeg er en aktiv leser. For tiden leser jeg en haug med norske thrillere av Jo Nesbø, i tillegg til Kurt Wallander-serien av den svenske forfatteren Henning Mankell … de er alle fantastiske. Jeg har tre av dem oppe på hotellrommet, sier han.

Kanskje er det ikke tilfeldig at han nå leser så mye skandianavisk krim:

– Jeg har sett to av Wallander-seriene på BBC med Kenneth Branagh som politiinspektør … de er veldig gode. Jeg tror Martin Scorsese er i ferd med å filmatisere «Snømannen» … det ville vært stort å kunne være med på det, sier han til avisa.

Hoi! Er det rollen som Harry Hole han ser for seg, mon tro? Neeson er kanskje litt for gammel for rollen, men fy søren så hardtslående han fortsatt er. Drikke kan han også (stort sett).

I mellomtiden pleier Neeson kontakt med en annen skandinav med suksess om dagen, svenske Daniel Espinosa – som nylig hadde Hollywood-suksess med Denzel Washington-filmen «Safe House».

– Jeg så nettopp en god fransk thriller kalt «Les Lyonnais» («A Gang Story» på engelsk). Vi håper å gjøre en versjon av den på engelsk med Gary Oldman i hovedrollen, regissert av Daniel Espinosa. Jeg ser fram til å gjøre den filmen, sier Neeson.

Det gjør sannelig vi også. Men først, «Taken 2»:

Toppfoto av Nesbø: Stian Andersen