Det er gode tider for «The Simpsons» i USA om dagen.

Etter flere år med generell syting fra publikum over dalende kvalitet, har serien brått fått et oppsving – mye hjulpet av at tv-kanalen FXX de siste ukene har polstret sendeflaten sin med Simpsons-repriser, og med det blitt en av de største tv-kanalene i landet.

Det hindrer ikke Simpsons-skaperne fra å prøve ut nye ting (heldigvis), og i høst får vi derfor se to andre kjente serieunivers møte de gule skapningene i Springfield.

Først ut er familien Griffin fra «Family Guy», som på en biltur forviller seg inn i Springfield. Allerede har vi fått se de første bildene fra dette møtet, som åpenbart ikke bare blir vennskapelig.

640

Det blir heller ikke det første møtet mellom (kansellerte) «Futurama» og «The Simpsons» – en mer naturlig match, kanskje, tatt i betraktning at begge seriene stammer fra opphavsmann Matt Groening – skal vi dømme ut fra det første bildet fra episoden som kommer i november.

Det er Entertainment Weekly som har trykket bildet, som viser rølperoboten Bender Rodriguez i kamp mot Homer Simpson.

Homer forsvarer mest sannsynlig sønnen Bart, ettersom Bender ifølge episodebeskrivelsen er «en slags Terminator» som reiser tilbake i tid for å kverke guttungen som har snytt seg i en sandwich som han deretter plasserte i en tidskapsel.

Snørrskiva viser seg nemlig å blande seg med både Milhouses harelabb og noe radioaktivt gørr i grunnen – en blanding som mange år inn i framtida (der «Futurama» finner sted) forårsaker en global katastrofe. Som Bender altså kan forhindre ved å knerte Bart.

Apropos Matt Groening: Den norskamerikanske serieskaperen har basert store deler av Simpsons-familien på sin egen familie. Nylig snublet vi over denne vesle filmen som Matts far Homer Groening lagde av barna Lisa, Matt og Maggie. Søte folk: