Som seg hør og bør må vi her advare om spoilere. Har du ikke sett sesong de to første sesongene av «Homeland» bør du ikke lese videre.

Men hvis du fremdeles er her, la oss snakke litt om Brody.

Det store spenningsmomentet i seriens første sesong var jo om han kom til å gjennomføre et terroristangrep, og dermed ta sitt eget liv – eventuelt bli tatt til fange av CIA – i samme slengen. Men Brody klarte å manøvrere seg unna, og i sesong to måtte han sjonglere en politisk karriere med forpliktelser overfor Abu Nazir og CIA.

Litt av problemet med sesong to var imidlertid følelsen av at det ikke var nok som stod på spill. Damien Lewis hadde vunnet Emmy for beste mannlige skuespiller, føltes ekstremt viktig for serien videre, og for min del vurderte jeg det ikke som en reell mulighet at han ikke skulle manøvrere seg ut av denne floken også (i hvert fall helt fram til den serieavslutningen).

Nå avslører imidlertid The Hollywood Reporter at Brody faktisk lå fryktelig tynt an i seriens andre sesong – på manusrommet hadde man nemlig seriøse planer om å sende karakteren til tv-evighetens jaktmarker.

Men Showtime var svært skeptiske til å la Brody dø – akkurat som de også var da manusforfatterne vurderte å drepe ham i første sesong.

– Vi hadde skisser til en plan tidlig i sesong to, som forutsatte Brodys død. Men det var muligens for tidlig, og de ba oss om å tenke oss om på nytt, sier Howard Gordon til The Hollywood Reporter.

Mens mange tv-folk holder kortene tett til brystet og ikke liker å tenke høyt om framtidige planer og feil og mangler ved tidligere episoder, er «Homeland»-folka langt mer åpne.

Overfor The Hollywood Reporter forteller også Meredith Steihm (som nå er showrunner for «The Bridge») at det også var veldig aktuelt å la Carrie følge Brody over grensa i sesongens siste episode, og dermed la henne være på rømmen når sesong tre starter opp.

Til slutt avgjorde de imidlertid at det var mer i Carries ånd å dra tilbake til Washington DC for å hjelpe til med å rydde opp etter bombingen av CIA-hovedkvarteret som krevde 219 menneskeliv.

Tredje sesong starter opp på Showtime 29. september (like etterpå via TV 2, vil vi tro), og dette er hva vi vet:

Hovedfokus i starten av sesongen er etterdønningene etter terroristangrepet. Carrie og Saul sliter tungt etter at de ikke klarte å avverge angrepet, og alle dødsfallene har etterlatt et maktvakuum i Washington.

Saul er nå nyansatt direktør for CIA, men mistrives sterkt i sin nye stilling. Selv om han er en skjeggete bamse som liker å synge på jobben, er han under et enormt press – som gjør at han foretar en del ukarakteristiske valg.

Carrie tar ikke medisinen sin for tida (sukk), og har det på ingen måte bra. Og forholdet mellom henne og Saul forsures stadig.

Dessuten har familien til Brody det nå fryktelig vanskelig, naturlig nok. Såpeelementet i serien kommer til å dreie seg mye om hvordan de nå takler sin nye situasjon.

Spørsmålet: Kommer de til å ta livet av Brody, eller – himmel og hav – Carrie i denne sesongen? Produsentene insisterer på at de holder alle muligheter åpne.

Her er en trailer som ble sluppet tidligere i uka: