Vi lever i en god tid for superhelter. Filmer som «The Dark Knight» og «The Avengers» har gjort oss vant til å kunne kose oss når kappekledte særinger haster over kinolerretet.

Derfor er det merkelig å tenke tilbake på vår nære fortid, et mørkt kapittel hvor store tegneseriehelter i langt større grad gikk en usikker skjebne i møte når de skulle ta steget fra penn til kamera.

Riktignok hadde vi «Teenage Mutant Ninja Turtles», en moderne klassiker hvis mangel på Oscar-statuetter synes uforståelig den dag i dag (i hvert fall for oss som var Turtles-frelste).

Generelt var likevel superheltfilmer var rimelig sørpete (ja, selv «Batman»-filmene før «Batman & Robin»), og, og i noen tilfeller regelrett tvilsomme.

Dette var i høyeste grad tilfelle med filmatiseringen av Marvel-serien «The Fantastic Four» i 1994, regisssert av lavbudsjettlegenden Roger Corman.

Historien vil ha det til at filmen aldri skulle utgis, men bare ble satt i produksjon for å fornye en rettighetsavtale Constantin Films (som senere faktisk slapp to temmelig trøtte «The Fantastic Four»-filmer) hadde med Marvel.

Ifølge The Playlist var det også snakk om at Avi Arad, en Marvel-sjef, hadde kjøpt opp alle kopier av filmen og ødelagt den.

Nå er fortellingen om filmen blitt til en dokumentar ved navn «Doomed! The Untold Story of Roger Corman’s The Fantastic Four», hvor blant annet Roger Corman selv medvirker.

Spennende! Utifra traileren (limt inn øverst) virker det også som flere av de involverte fra den gangen fortsatt er ganske mugne etter å ha fått alt arbeidet de la ned i filmen slengt på skraphaugen, så dette kan bli en fin oppvarming til «Chronicle»-regissør Josh Tranks nye film om de fantastiske fire i 2015.

Forøvrig er det definitivt ikke slik at det ikke eksisterer noen versjoner av filmen lenger.

Faktisk har noen bestemt seg for å dele herligheten med omverden via YouTube, så de der ute med 90 minutter som de ikke har noe bedre bruksområde for og en hang til B-film bør kjenne sin besøkelsestid.