I morgen har Bård Breiens film «Detektiv Downs» premiere på norske kinoer, og allerede har filmen rukket å vekke litt oppsikt utenfor landets grenser.

Filmen ble for eksempel vist under Fantastic Fest i Austin tidligere i høst, der den mottok gode skussmål og Svein André Hofsø Myhre fikk pris for beste skuespiller.

Nå forhandler produsent Asle Vatn i Friland om salg av filmrettighetene, melder Aftenposten.

– Vi forhandler nå med to amerikanske selskaper. Det ene vil kjøpe rettighetene, med klausul om at avtalen kun realiseres dersom de klarer å finne den rette skuespilleren til å takle rollen. Det er denne parten jeg er mest interessert i å selge til, sier Vatn til avisa.

Den potensielle avtalen skal dreie seg om betydelige beløp (hva nå enn det betyr), men som alltid skal man ta forbehold om at produksjonsselskaper kjøper rettigheter hele tiden uten at de gjør noe med det.

Friland solgte for eksempel også rettighetene til «Hodejegerne» til Summit Entertainment i 2011, uten at en nyinnspilling virker rett rundt hjørnet.

– Det siste jeg har hørt, er at de ønsker å lage historien om til en tv-serie, men jeg aner ikke hvor dette ender, sier Vatn til Aftenposten.