«The Wolf of Wall Street» og den kommende «Dum og Dummere»-oppfølgeren beskyldes ifølge The Hollywood Reporter for å være finansiert via lyssky aktiviteter.

Det er filmselskapet Red Granite som står bak begge filmene (førstnevnte kostet 100 millioner dollar) og som får påstandene rettet mot seg via et søksmål som nå pågår i Los Angeles.

Årsaken til søksmålet var opprinnelig av produsentene av den opprinnelige «Dum og Dummere»-filmen fra 1994, Brad Krevoy og Steve Stabler, er misfornøyd med å være ekskludert fra oppfølgeren.

I et tillegg til det opprinnelige søksmålet har de to nå lagt til påstander om at Red Granite er finansiert med midler fra aktiviteter som rammes av USAs RICO-lovgivning, som omhandler organisert kriminalitet.

Disse skal ifølge Krevoy og Stabler stamme fra blant annet bestikkelser av offentlig ansatte og tyveri, misbruk eller underslag av offentlige midler hentet fra utlandet.

Red Granite er eid av Riza Aziz og Joey McFarland, og mye av pengene som finansierer filmene deres kommer etter eget utsagn fra investorer i Midt-Østen og Asia.

Imidlertid er Aziz stesønnen til Malaysias statsminister Najib Razak, og en lengre artikkel i malaysiske Sarawaka Report har tidligere gått langt i å blant annet antyde at pengene som finansierer Aziz’ kommer fra familien hans.

Artikkelen skal ha ført til at Red Granite truet med å saksøke journalisten for ærekrenkelse.

I en kommentar til The Hollywood Reporter har Red Granite nå uttalt at påstandene fra Krevoy og Stabler bare er spekulasjoner og ikke har noe hold i virkeligheten.

– Disse falske, ondsinnede og grunnløse beskyldningene er beviselig usanne, og Red Granite ser frem til en rask avkreftelse av disse påstandene.

Forøvrig er ikke dette første gang «The Wolf of Wall Street» trekkes inn i et søksmål.

I februar hevdet nemlig advokaten Andrew Greene at en av rollefigurene i filmen var basert på ham.

Derfor krevde han både 25 millioner dollar fra Martin Scorcese og at filmen ble trukket fra kino umiddelbart. Søksmålet pågår ennå.