Noen med høy rang i det amerikanske forsvaret har latt seg imponere av Marvel-filmene. I høst bestilte de nemlig sin egen «Iron Man»-drakt, som de håper skal kunne gi superkrefter til soldater i det virkelige liv.

Drakta har fått kallenavnet TALOS (Tactical Assault Light Operator Suit). Nå skriver The Wall Street Journal (via The Verge) at planleggingen er godt i gang – med hjelp fra Hollywood. De har nemlig hanket inn Legacy Effects for å hjelpe dem. Det er samme selskap som laget draktene for filmene.

Det er bokstavelig talt snytt ut av science fiction, det de holder på med: Drakta skal gi superkrefter til soldaten som bærer den, inkludert nattsyn, rå muskelkraft, beskyttelse mot kuler, og en datamaskin som bidrar til lynraske reaksjonsevner.

Den vil selvsagt også ha egne våpen.

Blant militærets samarbeidspartnere er Lockheed Martin – samme selskap som lager de mye omtalte F-35-jagerflyene som er bestilt av det norske forsvaret.

Nå får de altså også hjelp fra Hollywood.

– Når du gjør noe for en film så er det bare på liksom, sier Legacy Effects-grunnlegger Lindsay MacGowan til WSJ, og legger til:

– For militæret, vel, det er noe ganske annet.

Det de skal bidra med, er å designe og 3D-printe prototyper. En stor utfordring skal være å redusere draktens vekt (den ligger an til å nærme seg 200 kg), og samtidig klare å oppnå den typen mobilitet som er nødvendig for at drakta skal være effektiv.

Uten Tony Starks energikilde, hans såkalte «Arc Reactor», er det heller ikke sikkert hvordan de har tenkt til å få kolossen til live.

Det er med andre ord fortsatt et snev av science fiction, her – men Marvel har gitt Stark sine motparter i det virkelige liv noe å strekke seg etter.