Det er blitt en årlig Hollywood-tradisjon: Hvert år i desember slippes The Black List, listen over de beste uproduserte manuskriptene som sirkulerer i filmbyen.

Over 250 produsenter og studiofolk er med å stemme på manusene, og i tidligere år har filmer som «The Social Network», «Kongens tale» og «Slumdog Millionaire» figurert på prestisjelisten. I går ble The Black List 2013 sluppet, og her finner vi også et norsk innslag.

«The Autopsy of Jane Doe», som skal regisseres av André Øvredal («Trolljegeren»), er nemlig med – og befinner seg dermed i selskap med «American Sniper» (som skal spilles inn med Bradley Cooper og Clint Eastwood i ledende roller) og «Holland, Michigan» som etter planen skal regisseres av Errol Morris.

«The Autopsy of Jane Doe» utspiller seg rundt en familieeid gravlund i en liten by der både far og sønn lever av å obdusere.

En dag får de et kvinnelik på bordet, Jane Doe. Hun er drept under mystiske omstendigheter.

Idet de to gyver løs på liket i forsøket på å finne ut hvem hun er og hvordan hun døde, oppdager de en rekke stadig mer bisarre ledetråder — som samlet åpner døra til fryktelige hemmeligheter.

– Manuset var helt fascinerende å lese, det minnet meg nesten litt om «Se7en». Du virkelig klør etter å finne ut hva i all verden som har foregått, har André Øvredal tidligere fortalt til Filter.

Foreløpig er det ikke kjent hvem som skal spille i filmen, som er basert på en manus av Ian Goldberg og Richard Naing, men innspillingen går i gang i løpet av vinteren.

Ingen skuespillere er foreløpig annonsert, men det er trolig rett rundt hjørnet. Og en plassering på The Black List kan bare hjelpe når attraktive skuespillernavn skal overbevises.

– Jeg har virkelig store forhåpninger til filmen, det er et manus som alle er kjempeglad i — det er bare å kjøre på. Jeg føler meg heldig som fikk være med på denne her, sier Øvredal til Filter.