The Beverly Hills Hotel i Los Angeles har i mange år vært stedet hvor høyprofilerte tilstelninger som den store Oscar-festen Night Before har foregått, samtidig som det har vært et yndet lunsj- og drinksted for bransjefolk fra filmindustrien.

Nå ser det imidlertid ut til å være over. Det ærverdige hotellet, åpnet i 1912, er ifølge CNN nemlig gjenstand for en stor boikott fra noen av filmbyens fremste fjes i protest mot eieren, sultanen av Brunei.

Gjennom et av selskapene sine har nemlig Hassanal Bolkiah investert i hotellkjeden Dorchester Collection, hvor både The Beverly Hills Hotel og Hotel Bel-Air inngår.

Spesielt det førstnevnte hotellet er nå blitt fokus for protestene som oppso da det ble klart at Bolkiah skal implementere sharia-lover i landet sitt.

Blant lovene som innføres er dødsstraff ved steining for homofile og pisking av kvinner som får utført abort.

Dette førte til at organisasjonen Feminist Majority Foundation trakk sin årlige prisutdeling Global Women’s Rights Awards fra hotellet, og i stedet arrangerte en protest utenfor hotellet hvor blant andre Jay Leno deltok.

– Hvilket år lever vi i? 1814? Kom igjen, folkens, det er 2014, sa den tidligere talkshowverten ifølge Variety.

– Ondskap blomstrer når gode folk ikke gjør noe.

I løpet av få dager har boikotten spredt seg som ild i tørt gress i filmbransjen, og som resultat er blant annet Oscar-festen Night Before nå blitt trukket fra hotellet.

I en annen artikkel i bransjebladet uttaler blant annet Sheryl Lansing, tidligere studiosjef for Paramount Pictures, at hotellet er et av favorittstedene til henne og ektemann William Friedkin, men:

– Vi har bestemt oss for å ikke dra dit. Det finnes ikke én person jeg er venn med som ikke støtter denne boikotten.

Boikotten har naturlig nok ikke falt i god jord hos Christopher Cowdray, sjef for Dorchester Collection-hotellene.

Ifølge Variety peker han på at mange andre hoteller i Los Angeles eies av Saudi Arabia, og gir følgende svar til dem som nå protesterer mot hotellkjeden hans.

– Dere peker ut The Beverly Hills Hotel, men har dere tenkt over handlingene deres? Og skal dere ta for dere alle de andre firmaene som er assosiert med et land som har lover dere ikke er enige i?

Dorchester Collection-hotellene finnes mange steder i verden, men når det er nettopp The Beverly Hills Hotel som får følelsene i sving hos Hollywood-folket handler det mye om hvordan hotellet er innbakt i filmbyens historie.

Charlie Chaplin bodde der ofte på 20-tallet, og ifølge hotellets egne nettsider har hotellet gjennom tidene hatt gjester som John Lennon og Yoko Ono, John Wayne, Henry Fonda, Elizabeth Taylor, Buster Keaton og mange flere.

Valget falt også på et bilde av hotellet da Eagles trengte et cover til albumet «Hotel California».

Ifølge LA Times har nå byrådet i Beverly Hills fattet en resolusjon om å fordømme sultanens nye lover, samtidig som de oppfordrer sultanen til å selge seg ut av både The Beverly Hills Hotel og andre eiendommer i Los Angeles.

Foto: Alan Light