Jøss!

«Den mest grensesprengende og innovative dramaserien på tv», skrev vår skribent Gry Rustad om David Milch-serien «Luck». Vår anmelder Harald Grenne ga den fem stjerner.

Så sjansen for at «Luck» kommer til å oppnå kultstatus en gang i framtida er definitivt til stede. Men noen stort fenomen får den aldri sjansen til å bli, siden HBO nå legger ned serien.

Det var opprinnelig annonsert at «Luck» skulle få en andre sesong, men det skjer altså ikke. I stedet blir de gjenstående episodene i sesong én de siste.

HBOs avgjørelse skjer i kjølvannet av tre ulykker der hester hadde omkommet, og at HBO ikke klarer å garantere for produksjonens sikkerhet oppgis som hovedgrunn for kanselleringen. Men det er også et faktum at serien – som var en av Canal Plus sine storsatsinger denne våren – har slitt med lave seertall i USA, med bare i overkant av 500 000 seere.

David Milch og regissør Michael Mann uttalte onsdag kveld amerikansk tid at de er lei seg for kanselleringen, og at de håper å samarbeide igjen i framtida.

Ålreit.

Et passende farvel til «Luck» kan kanskje være denne scenen, som Gry Rustad forklarer her: