TV 2 har en stor dag mandag, med åpningen av nye TV 2 Humor og premiere på den nye norske dramasatsingen «Frikjent».

Men det er åpenbart ikke alt: I en bisetning i et nyhetsbrev fra kanalen forteller de også at de kommer til å se sende den strålende BBC-krimserien «The Missing» kl. 22.40 (altså rett etter «Frikjent», sikkert smart).

Det er en serie vi satte på fjerdeplass på vår liste over de beste nye seriene fra 2014, muligens skrevet litt i rus etter nettopp å ha sett de to siste episodene.

Avslutningen henger nemlig på greip, i motsetning til en god del andre serier i denne sjangeren.

Første episode er i hvert fall et lite mesterverk, der den på nådeløst vis grafser i den verste frykten for mange av oss: Hva som ville skjedd hvis barnet vårt forsvant plutselig og fullstendig uten spor.

Serien veksler i tid mellom forsvinningstidspunktet i 2006, og nåtid (omtrent), der den stadig mer alkoholiserte og ustabile pappaen (glitrende spilt av James Nesbitt) igjen oppsøker åstedet – en småby i Frankrike.

Utgangspunktet er ikke all verdens forskjellig fra en rekke andre krimserier, men alt ligger i den utsøkte utførelsen. «The Missing» holder grepet hele veien, er totalt engasjerende og har den sjeldne evnen til å overraske.

Premiere blir altså på TV 2 mandag kl. 22.40, og serien kommer også på TV 2 Sumo.