Hva skal Morten Tyldum gjøre som sitt neste prosjekt, etter den internasjonale kjempesuksessen med «Hodejegerne»?

Vel, han har i hvert fall nok av tilbud. Tidligere har han blitt koblet til scifi-filmen «What Happened to Monday?», han har fått filminstitutt-støtte til «Tordenskiold», spist lunsj med Ben Affleck og vært tilknyttet en thriller med Mark Wahlberg.

Nå melder imidlertid Deadline at Tyldum har takket ja til å regissere «The Imitation Game», en film som låter som det har potensial til å bli et ordentlig stort prosjekt.

Manuset toppet The Black List, Hollywoods liste over de beste uproduserte manusene, i 2011, og Leonardo Di Caprio var på et tidspunkt interessert i å spille hovedrollen mens Warner Bros. skulle produsere (dette falt imidlertid sammen).

«The Imitation Game» handler om den britiske matematikeren og dataforskeren Alan Turing, som var svært viktig for å knekke den tyske krypteringsmaskinen Enigma under 2. verdenskrig.

Etter krigen var han ifølge Wikipedia med på å konstruere en av de tidlige elektroniske programmerbare digitale datamaskinene – men historien om Turing fikk dessverre ikke en lykkelig slutt.

I 1952 ble han nødt til å innrømme at han var homofil, noe han ble tiltalt for, og han mistet også sikkerhetsklareringen. Dessuten ble han satt på en hormonkur, som ga uheldige kroppslige bieffekter (blant annet utviklet han bryster).

Han døde av cyanidforgiftning, og et halvspist eple med cyanid i ble funnet ved siden av ham. Det ble seinere sagt at Apples eplelogo var til ære for Turing (mens mennesker som stod Turing nær sa at selvmordsmetoden var inspirert av favorittfilmen «Snøhvit og de syv dverger»).

Snufs!

Produksjonsselskapet Black Bear skal produsere filmen, men innspillingsstart er ikke fastsatt.