I morges ble nominasjonene til årets BAFTA – prisen delt ut av The British Academy of Film and Television Arts offentliggjort.

Mange av the usual suspects preger nominasjonslistene, fra «Lincoln» til «Les Miserables», men én liten og veldig hyggelig overraskelse hadde sneket seg inn.

Akademiet har nemlig nominert Morten Tyldums «Hodejegerne» blant årets fremmedspråklige filmer.

Her skal den slåss mot Oscar-favorittene «Amour» og «The Intochables», og også svært sterke filmer som «Rust & Bone» og danske «Jakten».

«Hodejegerne» har jo vært en relativt stor suksess i både England og USA, og har også blitt kåret til årets fremmedspråklige film av blant andre Phoenix Film Critics Society og San Diego Film Critics Society.

Her hjemme ble «Hodejegerne» imidlertid, som Montages også påpeker, ikke nominert til beste film under årets Amanda. Den vurderingen framstår ikke mindre merkelig nå.

Engelske Sacha Gervasi har nå skrevet et engelskspråklig utkast til en amerikansk versjon av filmen, som forhåpentlig blir noe av temmelig raskt.

– Dette er min versjon, og den kommer til å bli enda mørkere og sjukere enn boka. Og det sier en del, sa Gervasi i et intervju i slutten av november.

Her kan du sjekke ut alle BAFTA-nominasjonene.