Okei, dette er litt tynt – og vi lover å gjøre et forsøk på å finne ut mer om dette faktisk stemmer på et seinere tidspunkt.

Men fader heller, om det viser seg å være fakta er jo denne nyheten litt stas.

Det har lenge vært kjent at det amerikanske studioet Summit Entertainment jobber med en amerikansk versjon av Jo Nesbøs «Hodejegerne». Sacha Gervasi har skrevet manus, og egentlig venter vel alle bare på at skuespillere blir ansatt og produksjonen får grønt lys.

Men er også en tv-serie basert på boka på vei?

– De vil lage den på nytt både som film og som en tv-serie, sier i hvert fall Nikolaj Coster-Waldau, som spiller Clas Greve i den norske versjonen, i et ferskt intervju med svenske Moviezine.

Og det er egentlig alt vi har å gå på.

Den danske skuespilleren er kanskje best kjent for rollen som luringen Jaime Lannister i «Game of Thrones».

For å være helt ærlige syns vi det høres littegrann rart ut, da «Hodejegerne» vel strengt tatt er en historie som ikke slår oss som veldig velegnet til å spre utover en hel serie.

Kan det være en annen forklaring?

Jo Nesbø er jo, som mange av våre lesere vet, produsent bak den potensielle tv-serien «I Am Victor», som for tiden spilles inn som pilot for NBC. Kan det være at noen av karakterene her er basert på folka fra «Hodejegerne»? Nå spekulerer vi såklart bare vilt.

Nikolaj Coster-Waldau er uansett skeptisk til at det finnes remake-planer overhodet.

Morten Tyldum, som regisserte filmen, har allerede gjort en så god jobb. Det virker lurt å gjøre nyinnspillinger av filmer som ikke var så bra, da kan man jo lykkes. Men å gjenta et mesterverk, det fungerer sjelden, sier han til Moviezine.

– Det er scener i vår film, valg som regissøren har gjort og måten den er innspilt på… Hele scenen der han dukker ned i dritten er bare så perfekt. Eller scenen der han blir truffet av lastebilen… Det blir vanskelig å følge opp. Jeg er glad jeg ikke er i den nye regissørens sko.

Den engelske manusforfatteren Sacha Gervasi har tidligere snakket om hvordan har gått fram da han jobbet med manuset sitt:

– Dette er min versjon, og den kommer til å bli enda mørkere og sjukere enn boka. Og det sier en del, sa han i et intervju i november i fjor.