«Hodejegerne» er en krim som faktisk er bedre enn boka den er basert på.

Jeg har anbefalt filmen til alle venninene mine. Men som hodejeger kan jeg ikke si at jeg kjenner meg helt igjen. Heldigvis.

  • Gi bort «Hodejegerne» til tre Facebook-venner, Comoyo spanderer. Kampanjen finner du her!

Det er langt mer blod og gørr i denne filmen enn i virkeligheten, bare så det er sagt. Virkeligheten er nok også litt mindre preget av luksus. Eksempelvis kjører jeg betydelig mindre Porsche eller Ferrari enn hodejegerne i denne filmen. I min hverdag leser og sender jeg utallige mail, snakker mye med kunder og kandidater på telefon, gjennomfører nødvendige  og spennende møter og så videre. Min tid på jobben fortoner seg altså annerledes enn jobblivet til hovedpersonen i filmen, Roger.

Actionscenene i denne filmen er sjeldent gode til å være norsk film

Roger er kun 1,68 på strømpelesten, og kompenserer med det «perfekte liv». Han har tilsynelatende alt, kanskje til og med for mye. Han er Norges mest vellykkede hodejeger, gift med den altfor vakre galleristen Diana, de har en altfor dyr villa, og for å holde hodet over vannet økonomisk må Roger etterhvert stjele kunst av sine klienter. Da havner han selvfølgelig i trøbbel. Rogers grådighet tar overhånd og etter hvert blir han brukt i et spill som foregår over hans hode.

Det starter med pene mennesker i fancy hus, dyre biler og pinstripe-dresser, og går snart over i blodig og intens menneskejakt. Actionscenene i denne filmen er sjeldent gode til å være norsk film og Aksel Hennie gjør på mange måter hele filmen.  Hans rollekarakter har en utrolig overlevelsesevne og scenen når han barberer av seg alt håret fordi han forstår at noen har plantet en sender i hodet hans, er ekstrem og fantastisk. Historien er stram og godt fortalt og dette er fornøyelig og spennende god krim.

Som profesjonell hodejeger synes jeg  selvsagt jeg burde ha blitt invitert til lanseringen og jeg er litt skuffet over at jeg ikke fikk lov til å ta meg på den stramme pinstripe-drakten min. Jeg måtte ta til takke med å se filmen godt sunket ned i sofaen, under et teppe og med et glass rødvin lett tilgjengelig. Jeg har anbefalt alle mine venninner.

Så kort oppsummert: elendig portrett av hodejeger-yrket, og takk! for det. Men altså en perfekt thriller for mørke desemberkvelder.

  • Gi bort «Hodejegerne» til tre Facebook-venner, Comoyo spanderer. Kampanjen finner du her!