Vi har skrevet mye om Andy Samberg i det siste. For tre uker siden sluttet han i Saturday Night Live for å jobbe hardere med filmkarrieren, men satsingen fikk en fryktelig start med den kritikerslaktede floppen «That’s My Boy» med Adam Sandler. En av årets verste filmer, ifølge stort sett alle.

3. august er det imidlertid klart for amerikansk premiere på en film Samberg ikke trenger å bekymre seg for kritikkene til (derimot er det vel tvilsomt om han blir veldig rik av den). «Celeste and Jesse Forever» ble nemlig vist under årets knallsterke Sundance-festival, og fikk stort sett svært god mottakelse av anmeldere og publikum der.

Nå er en trailer ute, se den i videovinduet øverst.

Men æsj, egentlig litt urettferdig å starte denne saken med et voldsomt fokus på Samberg – dette er nemlig «The Office»– og «Parks and Recreation»-stjernen Rashida Jones‘ store prosjekt. Hun har både skrevet manus og spiller den kvinnelige hovedrollen i «Celeste and Jesse Forever», som handler om to ekskjærester som fortsatt er bestevenner, til stor frustrasjon for omgivelsene. Vi tipper vel at de to hovedpersonene selv også begynner å sette spørsmål ved om følelsene de har  for hverandre er «noe mer» etter hvert.

Shit, så skummel Elijah Wood ser ut. Håper ikke han insisterer på de brillene i «Hobbiten»-filmene.

Uansett virker «Celeste and Jesse Forever» fryktelig søt, og Samberg og Jones har en åpenbar kjemi. Men skal jeg tippe, kommer ikke denne på norske kinoer – det kommersielle potensialet for relativt lavmælte komedier med amerikanske tv-stjerner i hovedrollen er ikke åpenbart.

Vi får se.