• Hver fredag går vi gjennom hva som er nytt på de forskjellige streamingtjenestene og anbefaler godbitene. Nå har vi utvidet med enda flere streamingtjenester!
  • Du kan også få disse streamingtipsene på e-post ved å registrere din mailadresse her.

Netflix:

Se «The Haunting of Bly Manor» (serie, 2020).

Skrekkentusiaster, gled og fryd eder! «The Haunting of Hill House» har fått en oppfølger!

Netflix spinner videre på inspirasjonen fra den gotiske spøkelsesnovellen «The Turn Of The Screw» av Henry James og slapp denne uken «The Haunting of Bly Manor».

Nok en gang handler det om engelske herregårder langt fra landeveien, men likhetene mellom de to seriene stanser der. En forenklet versjon av historien ville vært noe slikt: En ung amerikansk au pair blir hyret for å ta vare på to foreldreløse barn i et svært og nifst hus.

Det KAN hende at stillingsbeskrivelsen manglet informasjon om at Bly Manor ikke har vært gjennom en renselsesprosess på «Åndenes makt».

Vil du heller se…

En serie om superhelter? Se «The Umbrella Academy» (serie, 2019-2020). Kommer det frem at å vokse opp som superhelt er ikke så gøy som det høres ut.

Et matprogram? Se «Chef’s Table: BBQ» sesong 1 (serie, 2020). Byr på grilling på høyt nivå i ulike verdensdeler.

Noe fra Batman-universet? Se «Joker» (film fra 2019).  Får du se Joaquin Phoenix gjøre Jokeren til en skumlere karakter enn noensinne – nemlig at de skumle kan være mannen i gata.

HBO Nordic:

Se «Fargo» sesong fire (serie, 2020).

Etter en altfor lang koronautsettelse er fjerde sesong nå tilgjengelig, og for første gang forlater antologien Minnesota og beveger seg sørover til Kansas City, Missouri.

Det er en blodig krig mellom de ulike kriminelle gjengene i byen. For å unngå at flere menneskeliv går tapt utveksler overhodene i den sorte og italienske mafiaen sine yngste sønner som en slags fredskontrakt. Det går selvsagt ikke bra når den fantastisk veike Josto Fadda (Jason Schwartzman) skal styre den snarsinte italienske mafiaen.

Serien er fortsatt stappfull av fargerike og gøyale karakterer, som den gladpsykopatiske sykepleieren Oraetta Mayflower (Jessie Buckley). Jommen dukker også Timothy Olyphant opp som marshall (*jentehyl*), men denne gangen som en ufrivillig morsom og gudsfryktende mormon.

Vil du heller se…

En uforutsigbar dramaserie? Se «I May Destroy You» (serie, 2020). Den handler om forfatter og hovedrolleinnehaver Michaela Coel sin fortellingen som er basert på hennes egne erfaringer om det å bli utsatt for overgrep.

Psykologisk thriller? Se «The Third Day» (serie, 2020). Denne todelte serien finner sted på en britisk øy, kun koblet til fastlandet av en vei som stadig flommes over og kan bare krysses i et svært begrenset tidsrom.

Nydelig ungdomsdrama? Se «We Are Who We Are» (serie, 2020). En ny coming of age-serie fra samme regissør som ga oss «Call Me By Your Name».

TV2 Sumo:

Se «Crazy Rich Asians» (film, 2018).

New York-jenta Rachel Chu (Constance Wu) er hodestups forelsket i sin nye kjæreste Nick (Henry Golding), men hun vet fortsatt fint lite om hans styrtrike venner og familie i Singapore. Første møtet med svigerfamilien blir da hun inviteres til Nicks bestevenns bryllup i Singapore. Der kommer det frem at eliten ikke setter pris på at hennes familie er immigranter fra Kina, og at det er flere enn én kvinne som gjerne vil ta hennes plass.

For det første er det god satire. For det andre er dette en film hvor skuespillerne nærmest utelukkende. Ta den, Hollywood!

Vil du heller se…

Emmy-vinner? Se «Schitt’s Creek» (serie, 2015-2020). Serien gjorde nærmest rent bord under årets Emmy – vel fortjent om du spør oss.

Harry Potter-ish? Se «Fabeldyr: Grindelwalds forbrytelser» (film, 2018). Er spin-offen som får deg til ønske at du hadde magiske evner.

Norsk true crime? Se «Mysteriet Marianne» (dokumentarserie, 2020). Seks år gamle jenta Marianne som sporløst forsvant i 1981 og saken er fortsatt uløst.

Prime Video:

Se «Chemical Hearts» (film, 2020).

Har vi fått nok av tenåringskjærlighet nå? Næh!

Unge Henry (Austin Abrams) lever et rolig liv. Til tider for rolig. Spesielt når han vil bli forfatter og livet hans er like kjedelig som innholdsfortegnelsen på en melkekartong. En ny elev begynner på skolen hans, og han faller selvsagt pladask for jenta. Hun har en noe brokete fortid, som nøstes opp i og skaper problemer.

Dette høres kanskje klisjéfylt ut, men den tar gjerne en stri tørn i en retning vi ikke forventer. Akk og ve, ungdomskjærlighet </3.

Vil du heller se…

Noe actionfylt? Se «The Boys» (serie, 2019-2020). Får du se actionhelter på en konstant blåmandag.

Fotballinteressert? Se «All or Nothing: Tottenham Hotspur» (serie, 2020). Viser nedturene som kom på rad og rekke i fjorårets sesong for fotballklubben Tottenham Hotspur.

Oppløftende komikk? Se «The Marvelous Mrs. Maisel» (serie, 2017-20). Prisvinner-serie om husmor som på 50-tallet slår seg opp som komiker i New York.

Youtube: 

Se «How America Bungled The Plague» (video, 2020).

Johnny Harris ledet tidligere en glitrende serie på Vox sin YouTube-kanal som het «Borders». Dette programmet ble dessverre kansellert for en måneds tid siden, men New York Times har heldigvis plukket opp denne dyktige journalisten og sluppet en minidokumentar.

Det store spørsmålet er hvorfor USA mislykkes i sin håndtering av den globale pandemien. Ifølge Harris var USA et av landene som var best egnet til å møte en slik utfordring, de har til og med utviklet en egen manual for hvordan det kan håndteres. Likevel har over 200.000 mennesker mistet livet. Hvem har skylda? Hvor gikk det galt?

Vil du heller se…

Fotball-nerding? «Tifo Football» (kanal). Forklarer deg mer om fotballens komplekse univers.

Kaffens dystre fremtid? «The global coffee crisis is coming» (dokumentar, 2020) forteller hvorfor du burde sette pris på det svarte gullet du har i kaffekopppen.

Satire? Se «Last Week Tonight with John Oliver» (kanal). John Oliver går gjennom forrige ukes mest omtalte temaer, med hardtslående fakta og formildende humor i skjønn forening.

NRK TV:

Se «Muldvarpen» (dokumentar, 2020).

Uføretrygdet dansk kokk infiltrerer Nord-Korea ved å utgi seg for å være milliardær. Det er overskriften sin, det!

Med skjult kamera avdekker dokumentarist Mads Brügger hvordan det totalitære regimet i Nord-Korea snor seg unna FNs knallharde sanksjoner. Det hele starter med et møte i Oslo, der han møter en glatt spanjol som bistår nordkoreanske bakmenn selge narkotika og høyteknologiske våpen.

Etter ti år med undercover-arbeid er dokumentaren nå på NRK i tre deler.

Vil du heller se…

Bra norsk humor? Se «Norsk-ish» (serie, 2020). Som tar for seg hvordan det er å ha litt ekstra melanin i huden i Norge eller har familie fra andre steder enn Norge.

Lars Monsen? Se «Monsen på villspor» sesong 3 (serie, 2014-2020). Tredje utgaven av «Monsen på villspor» er uten tvil den sterkeste: Ingen programledere, festlige gjester og streit underholdning.

Fantastisk natur? Se «Sju kontinenter, en klode» (dokumentarserie, 2020). Feinschmeckerserie om våre fortryllende omgivelser på den blå kula vi kaller Planeten Jorden.

Disney+

Se «The Mandalorian» (serie, 2019-).

En. De. Lig!

…er Disneys egen strømmetjeneste lansert her til lands. Det betyr mer enn Mikke Mus: Giga-konsernet eier både filmstudioet 20th Century Fox og underbruket Searchlight, animasjonsfilmhuset Pixar, National Geographic, Marvel og Lucasfilm.

Vårt førstevalg etter å ha opprettet abonnement, var å se «The Mandalorian» – den nye live-action Star Wars-serien fra «Iron Man»-skaper Jon Favreau.

Serien er alt det vi skulle ønske de nye kinofilmene fra romoperauniverset var: Mystisk, pirrende, mer skummel enn morsom (men morsom også), i tillegg til å være visuelt griselekker.

To episoder er ute, og nye skal slippes ukentlig framover mot premieren på sesong 2 senere i høst. Se den! «I have spoken!»

Vil du heller se…

Svimlende dokumentar? Se «Free Solo»Historien om han som klatret opp den 900 meter høye El Capitan-fjellveggen i California. UTEN sikring.

Tidenes satireserie? Se «The Simpsons» (1989-2020). Her er ALLE sesongene.

Musikal? Se «Hamilton» (2020). Hiphop-musikalen om hvordan nasjonen USA ble født er SÅ SJUKT FET.

Dplay

Se «Patrick Melrose» (miniserie, 2018). 

Miniserie der Benedict Cumberbatch virkelig får skinne som en heroinavhengig overklassefyr totalt ute av kontroll, og med indre demoner i fleng – ikke uten grunn, får vi snart vite.

Serien er basert på en romanserie av forfatter Edward St Aubyn, som baserte bøkene på egne opplevelser.

Og, jada, jeg hører innvendingen: Enda en studie av hvor forferdelig det er å leve et privilegert liv? Men takket være manusforfatter David Nicholls («En dag»), regissøren bak «Deutschland 83» og nevnte hovedrolleinnehaver er dette blitt en av de bedre skildringene av hvor ille foreldrene dine egentlig kan fucke deg opp.

Noen har innvendt at dette ikke er en serie, så mye som en glorifisert utstilling av Cumberbatchs talenter. OK, ser den. Men himmel, for en skuespiller, altså.

Vil du heller se…

Norsk humordrama? Se «Sigurd fåkke pult» (serie, 2020).  Sår og morsom serie om seksuell frustrasjon.

Krim? Se «Vera» (serie, 2011-20). Fin og nedpå procedural fra nordengelsk landsbygd.

En annerledes dramaserie?  Se «The Young Pope» (2016). Jude Law briljerer med et originalt premiss og en usedvanlig setting.