I natt klokka tre norsk tid går startskuddet for Comic-Con i San Diego, megamessa for sci-fi og fantasyfans, cosplayere, gamere, leketøyssamlere og, selvsagt, tegneserieentusiaster.

Noen messetall (via The Hollywood Reporter):

130.000 deltagere i 2012, om man inkluderer utstillere og bransjefolk.

117 nåværende og kommende tv-serier vil være tilstede.

39 kommende filmer vil vise ferske klipp eller annet innhold.

90 minutter var tida det tok fra billettene ble lagt ut i februar til alt var utsolgt.

Comic-Con er et mekka for alle som har et geeky gen i kroppen (kan blant annet beskues i Morgan Spurlock-dokumentaren «Comic-Con Episode IV: A Fan’s Hope», som du kan se hos oss).

Dette mekkaet ligger dessverre et godt stykke unna, så sannsynligvis er du ikke der, selv om du gjerne skulle vært det. Eller, sånn er det i hvert fall for meg. Kanskje jeg bare projiserer.

Uansett. For oss som er langt unna pleier Comic-Con i det minste å føre med seg en del saftige annonseringer og nærmere innblikk i filmer og tv-serier vi allerede gleder oss til.

Som en mager erstatning for faktisk tilstedeværelse skal vi derfor ta en titt på hva som trolig vil piple ut av årets messe.

Det som sparker igang moroa er Preview Night, hvor pilotene til flere av høstens store seriesatsninger kan inntas i sin helhet (og vi dermed kan forvente noen tidlige «yay or nay»-hint om hvorvidt seriene vil være verdt å bruke tid på).

Mest spennende her er «Almost Human», nok en «produced by J.J. Abrams»-serie hvor det er litt uvisst hvor involvert den bebrillede «Star Trek»/«Star Wars»-regissøren egentlig har vært.

Det som derimot er sikkert er at serien har Karl «Dredd» Urban og Michael Ealy fra alt for kortlevde «Sleeper Cell» (den hadde fortjent en tredje sesong) i hovedrollene.

35 år fra nå, hvor politiet får assistanse fra roboter, spiller Urban samme rolle som Will Smith gjorde i «I, Robot» – den gammeldagse politimannen som er svært mistroisk til kunstig intelligens og fremskritt generelt.

Urban blir motvillig partner med Ealy, en robot som i motsetning til andre roboter er programmert til å ha følelser, og så blir det vel antagelig… en buddy-komedie? Buddy-noe, i hvert fall.

Dette premisset førte ikke akkurat til en superfilm med «I, Robot», men traileren har noen fine øyeblikk. La oss bare håpe dette ikke ender opp som «CSI 2048».

Ellers byr Preview Night på både «The Originals» («The Vampire Diaries»-spinoff med BÅDE vampyrer og varulver – urk), «The Tomorrow People» (en vri på premissene til «Heroes» og «The 4400») og «The 100», en postapokalypse-serie med pene folk som vi foreløpig er rimelig avventende til.

Stedet hvor den virkelige moroa skjer er likevel panelen, hvor fansen får møte skaperne av det de digger og se ferske og eksklusive smakebiter av alt deres grådige små hjerter begjærer. Ideelt sett, i hvert fall.

Scott Gimple, ny showrunner for «The Walking Dead», skal for første gang møte seriens tilhengere 19. juli.

Vi har skrevet litt om bråket i seriens kulisser tidligere, og er spente på om turbulensen blir kommentert på noe vis. Og, selvsagt, åssen retning zombie-serien som aldri bruker ordet zombie tar i sin fjerde sesong.

Her er forresten en video hvor folkene fra serien bruker over seks minutter på å si ting du visste fra før, pluss at fjerde sesong kommer til å bli bedre.

Til The Hollywood Reporter sier Gimple at han ikke frykter Comic-Con-debuten.

– Jeg har en sunn mengde frykt i livet mitt. Jeg frika ut over det første manuset jeg gjorde der. Så, da de tilbød meg showrunner-jobben var jeg allerede kompis med frykten.

En av de mest spennende tv-seriene som skal presenteres er «Helix», «Battlestar Galactica»-skaper Ronald D. Moore’s nye serie på SyFy.

Plottet høres sånn cirka ut som «The Thing» eller tidenes kanskje beste «X-Files»-episode («Ice», den med ormene på forskningsbasen i Alaska fra første sesong), men er strukket utover 13 episoder hvor hver episode er én dag.

Foreløpig er bare en kort teaser sluppet, la oss håpe at Moore tar med litt mer kjøtt på beinet til Comic-Con 19. juli:

Moore forteller mer om serien i dette intervuet:

– En hemmelig forskningsstasjon har blitt drevet i den arktiske sirkelen over lengre tid på ganske lyssky vis. CDC blir oppringt om at det har vært et utbrudd av noe der oppe. Et lite team drar opp dit for å finne ut hva som foregår. Jo lenger inn de kommer innser de at forskningen som foregikk der hadde potensiale til å endre alle livene våre, bokstavelig talt. Men om det går galt kan det utslette hele sivilisasjonen.

Lovende! Men, samtidig sier Moore at han ikke likte «Contagion». Tuller du, Moore? Jaja. Kan gå bra likevel.

De som har savnet Josh «Sawyer» Holloway etter «Lost» vil nok fryde seg over at han nå har en avansert datachip implantert i hjernen og er superagent i «Intelligence».

Er det et godt konsept til en tv-serie eller til et tv-spill? Jeg heller kanskje mer om det siste (typ «Watch Dogs»), men Holloway er i hvert fall sitt sedvanlig sjarmerende selv.

Joss Whedon’s Marvel-serie «Agents of S.H.I.E.L.D.» vil selvsagt være også tilstede, og ifølge The Hollywood Reporter ryktes det at piloten skal bli vist i sin helhet.

Det kan avklare i hvilken grad man faktisk burde glede seg, etter en trailer som er mer trivelig enn blod-brusende.

Og så har vi selvsagt «Ender’s Game»-panelet 18. juli, som sannsynligvis vil måtte håndtere vel så mange spørsmål om likekjønnede ekteskap og forfatter Orson Scott Card’s kontroversielle holdninger som om filmens innhold.

«Ender’s Game» står nemlig foran en steil utfordring i form av en homoboikott som hittil har stjålet mye av oppmerksomheten filmen behøver for å lykkes på kino, og det spørs om dette panelet kan snu vinden.

Andre filmer som får vist seg frem er «Godzilla», «Robocop» og «Riddick». Lesley Goldberg i The Hollywood Reporter mener at alle på ulike måter er risikable prosjekter for filmstudioene, som antagelig er en smule nervøse før de lodder stemninga blant fansen.

Mens «Godzilla» er nok en film om digre monstre på et tidspunkt hvor «Pacific Rim» har gått dårligere enn man håpa på, mener hun at «Robocop»-oppdateringen kan vise seg å tape sjarmkrigen mot originalen. Og «Riddick», har han i det hele tatt noen fans igjen?

I det minste har han gått tilbake til «Pitch Black»-røttene, etter sausete «The Chronicles of Riddick». Og hei, Katee «Starbuck» Sackhoff er med.

En film vi foreløpig ikke har sett snurten av annet enn stillbilder er «Divergent», Neill Burgers filmatisering av første del av Veronica Roths dystopiske romantrilogi med samme navn.

Fortellingen er lagt til fremtidens Chicago, hvor befolkningen deles inn i fem grupperinger, etter om de er uselviske, fredelige, ærlige, intelligente eller modige. Og så er det ei av dem som ikke helt passer inn i gruppa si, da.

Dette er enten den neste «The Hunger Games» eller en film om veldig tunggrodd byråkrati.

Forhåpentligvis peiser man på med en trailer under filmens panel for å klare opp i akkurat det 18. juli, under det som også er panelet for «Ender’s Game».

Her er stillbildene, i det minste (du kan trygt skru lyden av):

Uberegnelige Terry Gilliam er også klar med en dystopisk film, som han viser frem på torsdag. «The Zero Theorem» handler om et tilbaketrukket datageni (Christoph Waltz) som finner kjærligheten mens han prøver å finne ut av meningen med eksistensen og alt.

Ambisjonsnivået har ikke sunket siden sist, altså. Vil en dystopisk retur bety en potensiell ny «Brazil»? Fingrene krysset. Ingen trailer foreløpig, men noen har sneket til seg en mobilvideo fra settet:

Gilliam selv snakker litt om filmen her (som visstnok har et veldig lavt budsjett, men likevel stjerner som Tilda Swinton, Matt Damon og Peter Stormare):

Og de to romfilmene vi ser mest frem til i år? Både «Gravity» og «Europa Report» vil være tilstede, og på lørdag vil førstnevnte vise nye klipp av den etterlengtede Alfonso Cuarón-filmen.

Er det noe vi ikke vet, noen overraskelser som først vil annonseres under messa?

Tja. For litt siden ble for eksempel dette bildet postet på Facebook-siden til «Predators»:

Det har flere, blant dem Empire, tolket som at en oppfølger til «Predators» var på trappene og ville være den store overraskelsen fra Fox på lørdag.

Imidlertid avslørte Hero Complex for et par dager siden at det nok heller bare dreier seg om 3D-konverteringen av den opprinnelige «Predator»-filmen. Men, det er ikke noe i veien med litt håp likevel.

Det er selvsagt også et tonn flere filmer og tv-serier som skal forsøke å sole seg i Comic-Con-glansen denne uka. Følg med videre, så skal vi gjøre vårt beste for å formidle det som måtte være av interesse.

Med mindre du er veldig keen på varulver versus vampyrer. Det er mer enn nok med «True Blood».