Dessverre ser det ut til at manusgeniet Charlie KaufmansBeing John Malkovich», «Eternal Sunshine of The Spotless Mind» osv) andre film som regissør, musicalen «Frank or Francis», aldri blir noe av allikevel. På tross av et drømme-cast (Steve Carrell, Jack Black, Nicholas Cage, Catherine Keener, Elizabeth Banks, Kate Winslet? Ja takk!) satte noen ned foten i siste øyeblikk for filmen, som blant annet skulle tematisere en regissørs forhold til sine krevende fans på internett (!!).

Og apropos dét. Noen ganger kan disse fansene dras nytte av også. Som når man skal finansiere et nytt prosjekt. Eller til og med et drømmeprosjekt, av den typen Hollywoods studioer ikke vil røre md ildtang. Særlig om vi snakker om litt mindre budsjetter her. Og Kaufmans nye prosjekt «Anomalisa» har alt dratt inn rundt 72 000 av de 200 000 dollar som produksjonsselskapet Starburns Industries har bedt om på crowdfundingnettstedet Kickstarter. Her er en slags trailer/tiggerfilm:

Kaufman står for manus, og har fått med seg et imonerende team. På produksjonssiden: Dan Harmon (mannen bak den innovative komiserien «Community» og Dino Stamatopoulos (som har stått bak animasjonsseriene «Mary Shelley’s Frankenhole» og «Moral Orel» for Adult Swim). Regien er ved unge Duke Johnson, som har jobbet med både Harmon og Stamatopoulos (på deres respektive serier) siden. Det eneste vi vet om handling og tematikk er det noe kryptisk formulerte a man crippled by the mundanity of his life (høres ut som en beskrivelse av samtlige Kaufman-filmer frem til nå!), lengden på den ferdige filmen er anslått på 40 minutter. Så da er det vel bare å spytte litt penger i kassa! For ynkelige 10 000 dollar kan du til og med bli kreditert som Executive Producer (hvis du ikke allerede har syltet ned sparepengene i Funcom-aksjer, da …).

 

Forøvrig ser god gammeldags stop motion-animasjon ut til å være i vinden igjen. Utover høsten kommer både «ParaNorman» (fra Laika, studioet bak «Coraline») og Tim Burtons «Frankenwiener»  (en fulllengders versjon av en passe legendarisk/minneverdig kortere animasjonsfilm Burton sto bak tilbake på åttitallet). Og det er nettopp kommet bakomfilmer til begge! Den fancy, liksominteraktive rundturen på settet til «Frankenweenie» må du trykke her for å se.  Featurette på «ParaNorman» får du under her, såklart.