Å vokse opp med en seks år eldre storebror har sine fordeler og ulemper. Det er kanskje ikke like gøy å få kokkos og måtte tvangslukte på fis, men til gjengjeld var det gjerne litt tøffere filmer som ble satt på når han samlet venner foran tven.

Et av de første minnene jeg har av å ha blitt skikkelig skremt av en film, var nettopp en av disse gangene jeg snek meg inn i tv-stuen mens de større barna så på film. At jeg var for ung for å se «Poltergeist» (1982) kan det umulig ha vært noe tvil om – men jeg gjorde det altså likevel. Og det fikk jeg svi for, big time.

Ikke bare var vissheten om at onde spøkelser eksisterte som å hive bensin på mørkereddbålet mitt (jeg er fortsatt engstelig i mørket), men når jeg også fikk høre myten om «Poltergeist»-forbannelsen som hadde tatt livet av flere av skuespillerne i filmen – inkludert hun som spilte Carol Anne – frika jeg ut.

Da jeg endelig turde å se filmen igjen, mange år senere, ble jeg kanskje ikke like redd av den lett daterte affæren – men jeg synes fortsatt Zelda Rubenstein er skummelt bisarr.

Uansett, nå er det i hvert fall klart at «Poltergeist» vender tilbake. «Evil Dead»-skaper Sam Raimi har sagt seg villig til å produsere en remake av den første filmen (av totalt tre), ifølge Hollywood Reporter.

Foreløpig er det ikke klart hvem som skal regissere filmen, men Raimi skal være aktivt involvert i jakten. Heller ingen skuespillere er foreløpig knyttet til prosjektet (hadde jeg vært skuespiller hadde jeg vært bittelitt stressa for om det faktisk var noe i den «Poltergeist»-forbannelsen).

Det er filmselskapet MGM som står bak prosjektet, som ikke er den eneste remaken av en skrekk-klassiker de holder på med: Også Stephen King-klassikeren «Carrie» spilles nå inn på nytt, og visstnok skal Julianne Moore være aktuell i rollen som moren til Carrie (som spilles av «Kick-Ass»– og «Hugo»-sjernen Chloë Grace Moretz).

Raimi sysler forresten også på med en aldri så liten «Evil Dead»-remake, som han også produserer. Regissør der i gården er uruguayiske Fede Alvarez, med planlagt lansering neste år.

Her er traileren fra den originale «Poltergeist» fra 1982. Skjønner jo egentlig at historien kan fortjene en liten oppussing: