Hvilke assosiasjoner får du til ordet «stonerhumor»? Ubrukelige unge menn som Jay & Silent Bob, Cheech & Chong, kanskje. Spillkonsoller. Pizzaesker. Billige sofaer. Krangling om hvem som skal gå i butikken. «The Daily Show» med John Stewart som eneste nyhetskilde. Jenter som blir irritert. Livet på tomgang. Akvarier. Actionfigurer.

Komedier og komiserier der marihuana er et sentralt element handler nesten alltid om menn som ikke lykkes i å bli voksne.

Dermed er web-serien «High Maintenance» en velkommen variasjon over temaet. Denne serien har også potrøyking som en bindende faktor, men her kommer narkotikaen i annen rekke. Serien har bare én gjennomgangsfigur, og dermed lite egnet for TV. På nettet, derimot, funker det ganske bra.

Gjennomgangsfiguren er en syklende dopdealer som folk kan ringe til, og så kommer han og ringer på døra deres. Hver episode handler om én handel og er et gløtt inn i leiligheten og livet til hver enkelt kunde. Ingen bakhistorie. Rett på sak.

Ben Sinclair har gjort småting for bl.a The Onion TV og «30 Rock». Vi spår at han dukker opp i en sentral rolle i en større sitcom innen ett år.

«High Maintenance» har blitt sammenlignet med «Girls», for sin nedtonede og vitende humor. Serien har også blitt anklaget for å være en dyrere og mer hjerteløs ripoff av «Brooklyn Trees».

Men dette er sant å si tåpelig i sammenligning. Flere «High Maintenance» her: