Så det store spørsmål er: hersker Sacha Baron Cohen som «The Dictator»? Tja.

Da vi først hørte om dette prosjektet var planen angivelig å lage et parodisk melodrama basert på Saddam Husseins romantiske roman «Zabibah and the King» – som den irakiske diktatoren publiserte i år 2000. Denne allegoriske propagandahistorien har allerede vært opphavet til en irakisk TV-serie i tjue deler samt en teatermusikal!

Tanken på at gjengen bak «Borat» og «Bruno» skulle filmatisere boken høres ut som en surrealistisk genistrek – men traileren for «The Dictator» avslører at dette trolig bare blir mer av det samme gamle.

Vel, det har skjedd et par ting siden sist. Det første er at Sacha Baron Cohen har blitt så kjent at han aldri i verden ville ha klart å narre særlig mange intetanende stakkarer. Så fremfor å basere «The Dictator» på reaksjonene til virkelige mennesker, er dette en forholdsvis straight komedie – der Cohen er omgitt av skuespillere som Sir Ben Kingsley, Anna Faris, John C. Reilly og Megan Fox. Sistnevnte i en temmelig modig parodi på seg selv, ser det ut til.

Sacha Baron Cohen har i alle fall diktet opp en helt ny figur (både «Borat» og «Bruno» ble jo skapt for TV-serien «Da Ali G Show» for over ti år siden). En sprøyte gal diktator i den fiktive republikken Wasiya, som drar på statsbesøk til USA for å holde tale i FN.

I følge filmens offisielle synopsis blir diktatoren byttet ut med en dobbeltgjenger, og er nødt til å klare seg på egen hånd i New York. Noe som høres ut som en blanding av Paul Mazursky-komedien «Moon Over Parador» og Eddie Murphys «Coming to America». Men vi får se.

Alt er trolig mest et påskudd for å la Cohen improvisere morsomheter i samme, velkjente stil. Noe som er helt topp, så lenge morsomhetene er, vel… morsomme.

Det er fint lite i traileren som er på høyde med det vi har sett fra denne fyren før (jeg håper virkelig at de trøtte spydighetene om det avskyelige kjendispissoaret Kim Kardashian blir snauset bort før filmen kommer på kino) – noe som ikke nødvendigvis er en ulempe.

Det betyr forhåpentligvis bare at «The Dictator» er stappfull av drøye scener som ikke kan vises i en teaser trailer som dette.

Vi kan nok se frem til en mye slemmere red band-trailer nærmere kinopremieren. Konseptet har absolutt potensial, nå som stadig flere diktatorer rundt om i verden er styrtet. «The Dictator» ser ut til være inspirert av Gaddafi, som ble sodomisert og myrdet like etter innspillingen var over.

Det skal bli interessant å se hvor mye filmen lener seg tilbake på faktiske hendelser, og hvorvidt Cohen våger å satirisere ubehagelige temaer som tortur, folkemord og massegraver. Da vil nok de samme politiske korrekte klovnene som raste over Borat og Bruno få enda mer å sutre over.

Underholdende nok i seg selv, det.

Så for all del, vi bøyer oss i støvet for denne diktatoren. Filmen kommer garantert til å bli fordømt gøy – men for å være ærlig var forventningene mye høyere før vi så traileren.