Denne for mange regnfulle helgen var en god helg for actionglade kinogjengere. Norskinfuserte «Hercules» gikk opp på lerretet samtidig med Marvel-filmen «Guardians of the Galaxy» – en duell med en så usikker seierherre at Oslo Kino like gjerne helgarderte.

Det viste seg å være smart, ettersom det etter premierehelgen bare skilte noen få hundre besøkende mellom de to filmene: «Hercules» fikk en knepen seier med 42.979 besøkende foran «Guardians of the Guardians» med sine 42.646.

I USA er det imidlertid sistnevnte film som trakk det lengste strået. De for mange ukjente Marvel-superheltene trakk såpass mange til kinoene at filmen slo alle tidligere rekorder for kinoåpninger i august.

Bare i åpningshelgen dro «Guardians of the Galaxy» inn hele 94 millioner dollar, visstnok mer enn 30 millioner dollar mer enn filmselskapet hadde håpet på. Internasjonalt har filmen allerede spilt inn over 160 millioner dollar. Til sammenligning dro «Hercules» inn 29,8 millioner dollar da den åpnet i USA forrige helg.

Oh. Yeah.

Om det i Norge skyldes relativt ukjente superhelter eller den samtidige premieren med «Hercules» at «Guardians» havnet på andreplass, er vanskelig å si.

Tradisjonelt er Marvel-filmer populære her til lands, også på kino. I fjor sommer hadde «Iron Man 3» den fjerde beste åpningshelgen i Norge med 98.802 besøkende, mens «Thor: The Dark World» kom på en sjuendeplass med 70.270 besøk.

Man skulle nesten tro at den umiddelbare suksessen til «Guardians»-regissør James Gunn tillot at han slappet litt av denne helgen. Men skal vi tro FB-oppdateringen hans fra i går skjedde ikke det. Etter å ha takket samtlige som var med på å lage filmen, røper regissøren at han allerede er i gang med arbeidet på oppfølgeren:

– I helgen har jeg jobbet hardt på oppfølgeren. Jeg kunne ikke la være! Resultetene vi ser nå er veldig bra, men det er den kreative prosessen som holder meg gående. Jeg er i fyr og flamme! «The Guardians» har så mange utfordringer, hjertesmerter og triumfer foran seg, og jeg kan ikke vente med å dele dem med dere alle.