Dwayne «The Rock» Johnson har skjegg i filmen «Hercules».

Frem mot avsløringen av filmens plakat og trailer har dette vært en av tidenes best bevoktede hemmeligheter, et filmhistorisk paradigmeskifte på linje med avdukingen av Aksel Hennies nese i samme film.

Derfor er det ikke på noen måte merkelig at en liten bøling av filmarbeidere mista jobben sin i prossessen med å skjule skjegget.

– Jeg vil si at nærmere femti folk ble sparka – crewmedlemmer – som alle alle forsøkte å ta snikbilder, forteller The Rock i et intervju med CinemaBlend.

Selv tvitret den muskuløse skuespillerbunten stadig nye bilder fra settet, men bare med ryggen til.

Ifølge intervjuet måtte The Rock overtale filmstudioene Paramount og MGM før han fikk tillatelse til å poste den sorte manken (er det en parykk? antagelig!) som pryder hodet hans i filmen.

– Fra jeg ankommer Budapest vil jeg ta dem på en reise med tanke på hva dietten min er, hvordan jeg trener og på settet også. De spurte «hvordan skal du få til det?» Jeg svarte «stol på meg, på en eller annen måte skal jeg få det til».