Dwayne «The Roc…nei, han vil ikke bli kalt det lenger» Johnson har alltid vært barsk i trailerene for den kommende «Hercules»-filmen. I den nyeste får vi i tillegg også noen nærmere glimt av norske Tobias Santelmann, som spiller Hercules erkefiende Rhesus:

– Jeg kan vel avsløre at filmen leder opp til et stort slag mellom Hercules og hans gjeng, og Rhesus og mine folk, fortalte Santelmann til Filter tidligere i år.

Historien er basert på tegneserien «Hercules: Thracian Wars», som gjør om på den greske gudens opphav, og gjør ham til en leder for en gjeng med leiesoldater, blant annet spilt av Ingrid Bolsø Berdal som pilskytende Atalanta og Aksel Hennie som den ville Tydeus.

Den siste traileren for filmen (i toppen av artikkelen), som dukker opp på norske kinoer den 1. august, viser at filmen kanskje ikke er så blodseriøs som de tidligere bildene har fremvist.

For eksempel når Hercules snapper en pil ut av luften – i en klassisk 3D-film-gimmick – like foran ansiktet til Ian McShanes Amphiaraus og sender ham et litt nedlatende «Ingen årsak».

John Hurt, Rebecca Ferguson, Irina Shayk, og Joseph Fiennes besetter andre roller.

Forhåpentligvis er dette en film som kan gjøre litt narr av sine egne pompøse historie. I januar regisserte finske Renny Harlin («Die Hard 2») «Legend of Hercules», en altfor seriøs affære som verken kritikere eller publikum ble særlig forført av – til tross for minst like mange magemuskler som hos Dwayne Johnson.