Nesten hver gang vi har skrevet om kommende «Iron Man 3», har vi krysset fingrene for at Tony Stark skal omfavne sin indre alkoholiker og skape litt dyster stemning på filmlerretet.

Generelt sett ønsker vi aldri andre vondt, men det hadde unektelig vært en interessant personutvikling for mannen bak Iron Man-masken om han også måtte kjempe mot demonen i flaska – akkurat som i tegneserien:

Regissør og manusforfatter Shane Black og hans medforfatter Drew Pearce har åpenbart også ønske om å se Stark kjempe mot mer enn bare sir Ben Kingsleys Mandarin-skurk i den kommende filmen.

Inspirert av «Demon in a Bottle»-historien fra 1970-tallet hadde de skrevet inn Tony Starks alkoholproblemer i det opprinnelige manuset til «Iron Man 3» – men det var ifølge et intervju med Comic Book Movie før de familievennlige Marvel-eierne Disney satte foten ned.

– Jeg tror vi bare ble fortalt av filmstudioet at vi burde skildre Tony Stark som en slags industrialist og villmann, gjerne til og med som en tidvis kjip fyr. Men «Demon i a Bottle»-greiene med ham som alkoholiker var ikke noe de ville være med på. Jeg klandrer dem ikke for det, sier Black.

Pearce sier på sin side at det handler om å «velge sine kamper». De ga den viltre oppfinnermilliardæren et mer «rock ‘n’ roll-aktig image» i førsteutkastet av manuset, men har siden tonet det litt ned:

– Alkoholisme er et massivt problem, men det er samtidig kanskje ikke den beste skurken i en film.

Hittil har vi bare sett antydninger til Starks kjærlighet til flaska, men det strekker seg altså neppe lengre enn dette:

Black vil likevel ikke utelukke en alkorelatert Stark-skildring i en framtidig «Iron Man»-film:

– Jeg hadde ikke blitt overrasket om noen på et tidspunkt ønsker å lage en film og samtidig går tom for retninger for hovedpersonen. Da vil de fortsatt ha «Demon in a Bottle», sier han til Comic Book Movie.

Vi vet jo alle at Robert Downey jr. uansett er rett mann for rollen. Enten erfaringen stammer fra andre filmer:

… eller fra virkeligheten: