15. november i år slipper studioet DreamWorks filmen «The Fifth Estate» – om WikiLeaks og Julian Assange.

Filmen har Benedict Cumberbatch i hovedrollen som Assange,  og er basert på bøkene «WikiLeaks: Inside Julian Assange’s War On Secrecy» av David Leigh og Luke Harding og «Inside WikiLeaks: My Time With Julian Assange At The World’s Most Dangerous Website» av Daniel Domscheit-Berg.

Nå er et team i Tønsberg for å gjøre opptak til filmen, melder Skup.no.

David Caine (t.h) og Dino Parks var torsdag ettermiddag i Tønsberg for å gjøre opptak for DreamWorks. Foto: Jan Gunnar Furuly/Skup.no

DreamWorks skal nemlig gjenskape et besøk Julian Assange gjorde i Tønsberg under SKUP-konferansen i 2010. SKUP står for Stiftelsen for kritisk og undersøkende presse, og er en årlig fagkonferanse/fyllefest for norske bladfyker.

– Vi er her for å sikre eksteriørbilder av Tønsberg og konferansehotellet Quality for bruk i filmen, forteller David Caine, leder for det såkalte second unit i produksjonen til Skup.no.

Ingen skuespillere er på plass – i stedet skal det kun brukes utendørsbilder fra Tønsberg, mens selve konferansen skal gjenskapes på et filmsett i Belgia.

Seks personer fra DreamWorks gjorde opptak fra havnevesenets fartøy Ingeborg Plato. Foto: Jan Gunnar Furuly/Skup.no.

Ifølge Aftenposten var det i Tønsberg at Assange for første gang ga The Guardians David Leigh innsyn i videoen som viser hvordan et amerikansk Apache-helikopter drepte flere sivile, blant dem to medarbeidere i nyhetsbyrået Reuters.

Foruten Benedict Cumberbatch er også Daniel Bruhl, Laura Linney, Anthony Mackie, David Thewlis, Peter Capaldi og Carice van Houten bekreftet til «The Fifth Estate», en film Julian Assange for øvrig er lite glad for.

Det aller første promobildet fra filmen ble sluppet i januar: