Juletid er film- og tv-tid – og spesielt NRK nett-tv har de siste dagene fylt på med godbiter som er verdt å få med seg.

Krinkens nettilbud kan blant annet by på Monty Python live 2014, samt siste års suksessfilmer som De Urørlige, Arme Riddere, Hjem til jul og The Artist – i tillegg til Chaplin-klassikere som Diktatoren og Gullfeber.

Men også noen andre små høydepunkter er gjemt bort blant røkla. En av dem er den ferske julespesialen til den bisarre, britiske dramaserien «Black Mirror», En mørk julefortelling. Her møter du Jon «Don Draper» Hamm i en dystopisk julefortelling fra nær fremtid, litt utenom det vanlige:

Vi må også trekke fram den svenske kortfilmen Las Palmas, for de av oss som lengter etter varmere strøk og/eller dagfylla.

Nedenfor finner du flere høydepunkter fra de største strømmetjenestene.

Som vanlig finner du den komplette oversikten over alle nyhetene på Netflix, HBO Nordic, Viaplay, NRK Nett-TV, TV 2 Sumo, C More Play og Mubi på Filterguide.no.

Filterguide.no - din guide til alle streamingnyheter

 

Lego®filmen

For en genistrek det var av Lego å hyre inn «21 Jump Street»-skaperne Phil Lord og Chris Miller til å lage en ny film basert på det utvidede legouniverset (inkludert Abraham Lincoln, Gandalf og diverse superhelter).

Legos tidligere forsøk på filmer og tv-serier har stort sett endt i hjernedød og glatt underholdning for de aller minste, men Lord og Miller fikk åpenbart friere hender til å gjøre det de ville her.

Resultatet ble en underholdende, velskrevet og fantasirik hyllest til barns kreativitet, proppfull av spøker på bekostning av konforme voksne.  Det var faktisk ikke rart at FOX News mente den hadde et antikapitalistisk budskap.

Mange bra folk som låner bort stemmene sine i den amerikanske versjonen (Chris Pratt, Will Ferrell, Will Arnett, Channing Tatum), men den norske oversettelsen er faktisk også utmerket. «For noe hippie-flippy pølsevev» har vært en hyppig brukt setning hjemme hos oss de siste månedene.

Kan sees på: Netflix

 

«This is the End»

Dette en film som enkelte i Nord-Korea kanskje setter stor pris på i disse turbulente «Interview»-tider. Når ikke Kim Jong-uns folk kan få has på Seth Rogen og James Franco, er det kanskje en fattig trøst å se dem bli jagd av demoner på dommedagen?

I denne metakomedien bryter nemlig helvete ut på jord, og i alt dommedagskaoset ser det svært mørkt ut for Rogen og Franco – som spiller seg selv, i likhet med mange andre av Hollywoods største kominavn (som Jonah Hill, Danny McBride, Craig Robinson, Aziz Ansari og en kokainelskende og dypt usympatisk Michael Cera).

Mens vi venter på en lovlig måte å se «The Interview» på her i Norge (filmen er ikke overraskende en av julas mest nedlastede), er dette finfin ventemat.

Kan sees på: Viaplay

 

«Hundreåringen som klatret ut av vinduet og forsvant»

Noen mennesker vil du absolutt ikke møte i virkeligheten. På film, derimot …

Hundreåringen Allan (Robert Gustafsson) er en slik fyr. Vi tror ikke ville likt mannen (eller, kanskje?) men i filmen «Hundreåringen som klatret ut av vinduet og forsvant» er han ganske fornøyelig.

En dag blir Allan lei og stikker av fra aldershjemmet (ut gjennom vinduet selvfølgelig). Vi skal ikke røpe mer, men dette er både en roadtrip utenom det vanlige samt mimring fra laaangt og spennende liv – slik mange sikkert husker fra bestselgerboka det hele er basert på.

Gustafssons sminke er en åpenbar bonus. Filmen fikk ålreite anmeldelser og liker du svensk absurd humor er dette grei tidtrøyte mellom nok en brunsj og en middag du egentlig ikke orker.

Kan sees på: C More Play

• Lik Filterguide.no på Facebook - få streamingnyheter rett i feeden!

 

Andre høydepunkter denne uka:

Netflix: Suits (sesong 3), Pinocchio, Beavis and Butt-head Do America, Jackass 3, She’s Out of My League, The Score, 300, Empire of the Sun, Monsters University

HBO Nordic: Ingen store nyheter denne uka

Viaplay: Kjære, jeg krympet barna

TV 2 Sumo: Ingen store nyheter denne uka

NRK nett-tv: En mørk julefortelling, Døden kommer til Pemberley, Gunnar Goes God, Store forventninger, De Urørlige, The Artist, Chaplin: Gullfeber, Amadeus, Midnight in Paris, Monty Python live 2014, Las Palmas, Charlie Chaplin: Suksess og skandaler, Arme Riddere, Jule-Nilssen, Piggy, Chaplin: Småen, Hjem til jul, Downton Abbey: Julespesial, Chaplin: Diktatoren, Livet etter tsunamien, A Swan Lake, David Blaine – magi eller virkelighet

Mubi: The Host, Murmur of the Heart, Moon, Maktens rus, Stormfulle høyder

C More Play: Noah, Stop-Loss

 

Som vanlig finner du den komplette oversikten over alle nyhetene på Netflix, HBO Nordic, Viaplay, NRK Nett-TV, TV 2 Sumo, C More Play og Mubi på Filterguide.no.

Filterguide.no - din guide til alle streamingnyheter