Filter har som vanlig saumfart nyhetene fra alle strømmetjenestene og plukket ut noen av høydepunktene til deg.

Husk at du hver dag kan finne alle nye slipp på Netflix, HBO Nordic, Viaplay, NRK Nett-TV, TV 2 Sumo, C More Play og Mubi på Filterguide.no.

Filterguide.no - din guide til alle streamingnyheter

 

«Better Call Saul»

Du husker ham som ambulansejagende og superkorrupt advokat i «Breaking Bad» – men hvordan ble egentlig Saul Goodman slik? I den nye spinoff-serien «Better Call Saul» tas vi tibake i tid, der ikke alt er like enkelt for den helt ferske advokaten – som også her spilles like overbevisende av Bob Odenkirk.

Til tross for at seriens første episode jevnt over preges av en litt lysere overtone enn kreftmørket «Breaking Bad» kastet oss ut i, virker det absolutt som om vi også her vil kunne bevege oss ut på dypt vann ganske raskt.

Ved at Odenkirk nå får langt mer skjermtid enn de relativt korte snuttene vi fikk oppleve ham i «Breaking Bad», får han også langt på vei vist hvor verdig han er til å bære nettopp «Breaking Bad»-arven videre på sine skuldre. De to første episodene lover svært godt for veien videre – Netflix slipper en ny episode i uka framover.

Kan sees på: Netflix

 

«The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst»

Du er ikke alene om å føle et tomrom i livet etter «Serial»-avslutningen. Nå kommer heldigvis en ny true crime-serie som kan overta stafettpinnen – denne gangen også med levende bilder.

I «The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst» nøstes trådene opp rundt den svært mystiske rikmannssønnen Robert Durst og mordene han mistenkes for å ha vært involvert i. Gjennom seks timelange episoder får vi innblikk i en fascinerende krimsak som involverer minst to mord, en forsvinning, skjulte identiteter, selvmord, mental sykdom, hjemmevold, menn i kvinneklær, tabloid-skandaler, parterte lik, tyveri av kyllingsmørbrød og en av USAs mest velstående familier – du kan lese mer om bakgrunnen i vår anmeldelse av serien.

Serien bygger opp en klar dramaturgi som plasserer «The Jinx» trygt ved siden av HBOs dramaserier, komplett med en åpningsmontasje akkompagnert av heftig musikk. Hvis du bare så tittelsekvensen kunne du lett tro at dette var en fiktiv thrillerserie i stil med «True Detective».

Men alt dette er etter sigende sanne greier. Og kanskje best av alt: Vi loves et svar mot slutten!

Kan sees på: HBO Nordic (første episode ligger også gratis på Youtube)

 

«Bosch»

Michael Connollys populære romanserie om den hardkokte LAPD-detektiven Harry Bosch er blitt kabelserie, produsert i nært samarbeid med forfatteren. Noe som betyr at «Bosch» er ekstremt trofast mot bøkenes ånd, og har funnet en perfekt hovedrolleinnehaver: den rutinerte karakterskuespilleren Titus Welliver.

«Bosch» er opprinnelig laget for streamingtjenesten Amazon Prime, som slipper debutsesongens ti episoder samtidig som kapitler i en bok. Et Netflix-grep som tillater serien å ta seg bedre tid til å rulle ut historien, uten å ta hensyn til hverken rastløse tv-tittere eller tv-sensuren.

Harry Bosch står tiltalt for å ha plaffet ned en mistenkt i kaldt blod, i et sivilt søksmål som kan koste ham en cool million dollar pluss jobben i Los Angeles-politiet. Mens saken prosederes etterforsker Harry et tjue år gammelt mord i Laurel Canyon, en liten guttunge som ble grovt mishandlet i lang tid og deretter slått i hjel.

Etter hvert vikles også Raynard Waits (Jason Gedrick) inn i saken; en psykopatisk seriemorder med sans for unge gategutter og seksualforbrytelser. «Bosch» er mer ettertenksom, karakterdrevet, kompromissløs og lavmælt enn den jevne krimserie; en «LA Noir» laget for et modent publikum, preget av solide skuespillere og høy integritet – les mer i vår anmeldelse av serien.

Kan sees på: HBO Nordic

 

Andre høydepunkter i uka som gikk:

Netflix: Wallander (ses 1-3), Emperor, Hotel Rwanda

HBO Nordic: Last Week Tonight with John Oliver (ses 2)

Viaplay: Invincible

TV 2 Sumo: Solsidan (ses 2), The Good Wife (ses 6)

NRK nett-tv: I Larsens leilighet, Dagbøker frå første verdskrig, Kampen om tungtvannet (1948)

Mubi: Breaking News, Paranoid Park, Django

C More Play: Zero Dark Thirty, The Grand Budapest Hotel, Weird Science, Fuglene, The Cove

Husk at du hver dag kan finne alle nye slipp på Netflix, HBO Nordic, Viaplay, NRK Nett-TV, TV 2 Sumo, C More Play og Mubi på Filterguide.no.

Filterguide.no - din guide til alle streamingnyheter