Filter har som vanlig saumfart nyhetene fra alle strømmetjenestene, og plukket ut noen av høydepunktene til deg.

Husk at du hver dag kan finne alle nye slipp på Netflix, HBO Nordic, Viaplay, NRK Nett-TV, TV 2 Sumo, C More Play og Mubi på Filterguide.no.

Filterguide.no - din guide til alle streamingnyheter

 

«Døde vitner»

Med «Les Revenants» viste franskemennene at de kan være mørke og stilsikre på tv-ruta bare de vil. Der handlet det riktignok om døde som gjenoppstår, men i den helt ferske krimserien «Døde vitner» er det helt tydelig at Frankrike også på krimfronten kan være helt på høyde med det kjølige mørket som preger de siste års «Scandi-crime»-bølge.

Også her handler det om døde som vender tilbake, bare ikke på den overnaturlige måten (antar vi). I to forskjellige visningshus på boligfelt under oppføring dukker det brått opp pent danderte lik. Det viser seg raskt at disse er blitt gravd opp fra den lokale kirkegården i den franske kystbyen Le Tréport (med en pittoresk og farlig klippe som backdrop – akkurat som i «Broadchurch»). Og når noen tar seg bryet med å grave opp lik på denne måten, er det neppe av tilfeldige grunner …

Vi følger den lett nevrotiske etterforskeren Sandra Winckler, som etterhvert må samarbeide med den pensjonerte politilegenden Paul Maisonneuve etter at spor på åstedet knytter ham til saken – uvisst av hvilken grunn. Uvisst er det også hva som skjer videre i de resterende fem episodene som NRK viser i ukene fremover – men vi følger spent med.

Kan sees på: NRK nett-tv

 

• Lik Filterguide.no på Facebook - få streamingnyheter rett i feeden!

 

«Parks and Recreation», sesong 7

Komiserien om byråkratene i småbyen Pawnee har levd litt i skyggen av storebror «The Office» – kanskje har serien tidvis vært litt for smart og kjapp for sitt eget beste, og med den syvende sesongen har NBC sagt at nok er nok.

Det er helt greit, selv om vi kommer til å savne det fantastiske karaktergalleriet – fra evigoptimistiske Leslie Knope (Amy Poehler) til den kyniske folkehelten Ron Swanson (Nick Offerman).

I denne avsluttende sesongen har man hoppet fram til 2017, der Ron har gått til privat næringsliv og blitt ordentlig uvenn med Leslie. Se opp for gjesteinnhopp fra ypperlige karakterer fra tidligere sesonger – Rob Lowe, Paul Rudd, Rashida Jones og Jon Hamm titter alle innom.

Sesongen består av ti episoder, der to nye blir lagt ut på C More Play hver torsdag.

Kan sees på: C More Play

 

«GameOn»

Mens Viaplay kan by på de nye og mer tradisjonelle yrkesrealityseriene «Brannstasjonen» og «Hundepatruljen Oslo», tar TV 2s netteksklusive serie «GameOn» for seg et yrke få (voksne) vet så mye om: Dataspillerne, enten de er e-sportutøvere, cosplayere eller YouTube-streamere.

Serien, som yrket, kan virke litt anmasende til tider – men gir også et greit innblikk i livene til de som lever av å spille, som YouTube-stjernen Noobwork.

Om du ikke kjenner noe til denne verdenen fra før, vil de under ti minutter lange episodene kanskje ikke gjøre deg veldig mye klokere. Et lite innblikk er imidlertid langt bedre enn ikke noe innblikk.

At episodene er korte og effektive, er heller ikke tilfeldig: Dette er bare starten på TV 2s nettvideosatsing, der de med gratis tilgjengelig og netteksklusivt innhold skal jakte på nye, unge seere som ikke nødvendigvis oppsøker tradisjonell tv når de vil bli underholdt.

Kan sees på: TV 2 Sumo

 

«Justified», sesong 6

Dette blir siste runde med den hjemvendte sørstatslovmannen Raylan Givens, spilt av Timothy Olyphant – like tøff her som han var i «Deadwood».

Etter en halvslapp femtesesong, har vissheten om at slutten nærmet seg muligens fungert som bensin på bålet – sjette sesong åpner sterkt, og med Sam Elliott på plass lover det godt for sistestrekket av det som ifølge Asbjørn Slettemark er «den mest undervurderte serien på tv».

Kan sees på: TV 2 Sumo

• Lik Filterguide.no på Facebook - få streamingnyheter rett i feeden!

 

«Mr. Selfridge» sesong 2

Da NRK viste første sesong av «Mr. Selfridge» i 2013, tok det litt tid før vi klarte å riste av oss Ari Gold mens vi så Jeremy Piven gestalte Harry Gordon Selfridge – den amerikanske visjonæren som i 1909 startet det berømte varemagasinet Selfridges & Co. på Oxford Street.

Piven klarte seg heldigvis bra i rollen som shoppingmogulen, som i disse dager derfor vender tilbake på britiske skjermer i sin tredje sesong. Her hjemme har Netflix nå begge de to første sesongene tilgjengelig, mens NRK akkurat har begynt å vise den første på nytt.

Vi snakket i sin tid for øvrig med seriens produksjonsdesigner, som kunne ta oss med bak kulissene.

Kan sees på: Netflix (begge sesonger) og NRK nett-tv (første sesong)

 

«Gotham»

Denne DC-serien utspiller seg i Gotham – før Batman entret arenaen og gjorde vei i vellinga. I stedet er det den yngre politiinspektøren  (senere politimester) James Gordon (Ben McKenzie) som må gå etter byens skurker  – blant annet dem som drepte foreldrene til en fortsatt ung Bruce Wayne.

Mye av moroa i serien, som for tiden vises både på C More Play (der nærmer den seg slutten av første sesong) og på TV 2 Sumo (første episode ute i dag), er å se hvilke av skurkene som senere vil utvikle seg til å bli de ikoniske Batman-nemesisene de fleste av oss kjenner godt til.

Kan sees på: TV 2 Sumo og C More Play

 

«Spaceballs»

Det er ikke den helt store filmuken på Netflix, med hovedsakelig gamle komedier på menyen (samt litt standup og sosialdrama). En av disse er «Spaceballs», som lett glir inn i kategorien av filmer som du lo deg skakk av i prepubertal alder, og kanskje ikke tør eller bør se om igjen i voksen alder for å ikke ødelegge minnene. Kanskje holder det å se traileren?

Kan sees på: Netflix

 

Andre høydepunkter denne uka:

Netflix: Iliza Shlesinger: Freezing Hot, Babyboom, The Cable Guy, Cloudy with a Chance of Meatballs, Hellboy, Once Upon a Time in Mexico, Identity, The Exorcism of Emily Rose, Glory

HBO Nordic: Black Sails (sesong to) starter søndag – sjekk o Togetherness

Viaplay: Lincoln, Margaret

NRK nett-tv: The Artist, Yorkshire-drapene 1983, Sonic Highways: Lyden av Nashville, Tause vitner, The Expendables, Den nordiske krimbølgen, Astrid – en fortelling om Astrid Lindgrens liv

TV 2 Sumo: Beck: Stockholm Maraton

Mubi: Sleeping Beauty, Paraplyene i Cherbourg, Dykkerklokken og sommerfuglen, Mot veggen, Aura

C More Play: Jack the Giant Slayer, Smashed, Boys Don’t Cry, The Breakfast Club, Jack Ryan: Shadow Recruit, The Monuments Men

 

Husk at du hver dag kan finne alle nye slipp på Netflix, HBO Nordic, Viaplay, NRK Nett-TV, TV 2 Sumo, C More Play og Mubi på Filterguide.no.