Vi er litt tilbake til det normale på strømmefronten denne uken – med et jevnt tilsig av nye serier, filmer og dokumentarer.

Filter har som vanlig plukket ut noen av høydepunktene på de forskjellige strømmetjenestene til deg nedenfor.

Husk at du hver dag kan finne alle nye slipp på Netflix, HBO Nordic, Viaplay, NRK Nett-TV, TV 2 Sumo, C More Play og Mubi på Filterguide.no.

Filterguide.no - din guide til alle streamingnyheter

 

«Togetherness»

Middelklasseparet Brett og Michelle har trøbbel med samlivet – begge velger å smugonanere framfor å ha sex, og begge er på leting etter en mening med livet utenom familielivets rammer.

Så flytter Bretts kompis og Michelles søster (spilt med fabelaktig kjemi av Steve Zissis og Amanda Peet) inn i huset – ingen av dem har lyktes å etablere seg med jobb og familie, men de har mer å kjempe for og en strålende tone seg imellom.

«Togetherness» er et enkelt og uambisiøst komidrama, men serieskaperne Mark og Jay Duplass har perfeksjonert denne typen historiefortelling gjennom en rekke filmer – og i denne HBO-serien fungerer det strålende.

Serien har også et par enkeltepisoder som løfter den til aller øverste hylle.

Kan sees på: HBO Nordic

 

«Girls» sesong fire

Hannah flytter til Iowa for å gå på skole i denne sesongen, men hva skjer når hun får bryne seg på medelever som ikke nødvendigvis syns den vimsete New York-selvgodheten hennes er så veldig sjarmerende?

Skuffelsen som oppstår når ambisjoner møter realitetene er et åpenbart tema i sesong fire av «Girls». Stakkars Marnie drømmer fremdeles om mann og en musikkarriere, men må nøye seg med en rimjob og konserter der ingen følger med. Jessa når bunnen, og Shoshanna er åpenbart ikke helt riktig skrudd sammen for arbeidslivet.

Heldigvis er skrullete Elijah mer med for å tilby litt virkelighetsflukt, men at «Girls» tør å gå endel dypere er prisverdig og god grunn nok til å følge med videre.

Kan sees på: HBO Nordic / C More Play

 

«Hinterland»

Som i krimserier flest, er det mer mørkt enn gøy på landet også i den walisiske noirkrimserien «Hinterland». I de fire halvannentimes lange episodene blir folk drept, og den selvanlig plagede etterforskeren Tom Mathias må nøste opp i de dystre sakene.

Om det lyder kjent, er det fordi dette også var årets NRK-påskekrim.

Kan sees på: Netflix

 

«Pus med støvler på eventyr»

Netflix har et eksklusivt samarbeid med DreamWorks, som leverer originalserier til tjenesten basert på figurer fra deres filmunivers.

Denne gangen er det «Pus med støvler», kjent fra «Shrek», som skal levere varene. Enkelte av de tidligere DreamWorks-seriene har nok vært i overkant anmassende og amerikanske for mange norske unger (og foreldre), men dette er langt bedre – med mer sofistikert humor og lekker animasjon.

Kan sees på: Netflix

 

«Sonic Highways: Lyden av Chicago»

Da Foo Fighters ga ut studioalbumet sitt «Sonic Highways» i fjor, lanserte de samtidig en dokumentarserie i samarbeid med HBO der de reiser til åtte legendariske studioer i åtte forskjellige amerikanske byer for å granske stedets musikkhistorie (hver av albumets åtte låter ble spilt inn underveis).

Resultatet er blitt overraskende ålreit, i hvert fall om vi skal dømme etter den første episoden som tar oss til Chicago – en by som har gitt oss svært mye bra musikk fra blant andre Muddy Waters, Etta James, Cheap Trick, Naked Raygun, Big Black … og Chicago, selvfølgelig.

Senere episoder skal ta oss til Washington D.C., Nashville, Austin, LA, New Orleans, Seattle og New York.

Kan sees på: NRK nett-tv

PS: Om du er glad i bra musikk, sjekk også ut Big Star-dokumenteren «Big Star: Nothing Can Hurt Me» på Netflix.

 

Andre høydepunkter fra uka som gikk:

Netflix: 300: Rise of an Empire, Magic City (sesong 2), xXx, Starman, Big Star: Nothing Can Hurt Me

HBO Nordic: Looking, Banshee

Viaplay: Maleficent, Riddick, Hundepatruljen Oslo, Peter Pan, Nasse Nøff

NRK nett-tv: Sofa, Taken 2, Yorkshire-drapene 1974, Charlie Hebdo – en dag i redaksjonen, Conan the Barbarian (1982), My Cousin Vinny

TV 2 Sumo: Hell on Wheels (sesong 3), Tegnerne terroristene drepte

Mubi: Tyrkisk konfekt, Klassen, Jiro Dreams of Sushi, Man on Wire, Det søte liv, Anything Else

C More Play: The Last Days on Mars, Intolerable Cruelty, The Man Who Wasn’t There, Barton Fink, When Jews Were Funny, Looking, The Go Go Boys: The Inside Story of Cannon Films, Fruitvale Station, Company of Heroes, Banshee

Husk at du hver dag kan finne alle nye slipp på Netflix, HBO Nordic, Viaplay, NRK Nett-TV, TV 2 Sumo, C More Play og Mubi på Filterguide.no.

Filterguide.no - din guide til alle streamingnyheter