Det er endelig mandag, og det er ikke akkurat feil! Du kan drikke noen kalde øl med gode venner, du kan gå en tur i skogen eller du kan kose deg med bra filmer og kule tv-serier. Vi i Filter har som vanlig saumfart nyhetene fra alle strømmetjenestene og plukket ut noen av høydepunktene til deg.

Husk at du hver dag kan finne alle nye slipp på Netflix, HBO Nordic, Viaplay, NRK Nett-TV, TV 2 Sumo, C More Play og Mubi på Filterguide.no.

Filterguide.no - din guide til alle streamingnyheter

«The Last Panthers»


Kan ses på: HBO-Nordic

«The Last Panthers» er historien om en balkansk ransgjeng, basert på en virkelig gjeng juveltyver som gikk under navnet «Pink Panthers». Serien følger britiske Naomi, som prøver å finne diamenter stjålet av en brutal gjeng juveltyver fra Balkan. Serien er skrevet av Jack Thorne, som tidligere har skrevet for serier som «Skins», «Shameless», «This is England ´86» og «This is England ´88», og er regissert av svenske Johan Renck.

«Freaks and Geeks»

«Freaks and Geeks» var en av de første high school-seriene som endelig dreide fokuset vekk fra de «kule kidsa» med talent og sex-appeal, og fokuserte istedenfor på de som sto litt utenfor. Ungdommene som røyket i smug bak skolen, de som spilte dungeons&dragons, de som manglet ambisjoner, så litt mer vanlige ut, uten å gjøre noe særlig utav seg.

Serien klarte på imponerende vis å oppsummere tenårene med en brutal og ubehagelig nostalgi, på en måte flere nok kjenner seg igjen i. Den ærlige tilnærmingen er nok en av hovedgrunnene til at dette står igjen som en av de beste TV-seriene fra 90-tallet, og uten tvil, den beste high school-serien. Den kickstartet også karrieren til veldig kule folk som: James Franco, Jason Segel, Linda Cardellini, Judd Apatow og Seth Rogen.

Kan ses på: CMORE

 

«Kongen av Bastøy»

«Kongen av Bastøy» er en av de bedre norske dramafilmene til å komme ut de siste årene, regissert av en av våre bedre regissører, Marius Holst. Filmen var i 2010 den dyreste norske filmen siden «Max Manus» og ble bla. premiert med Amandapris for beste norske kinofilm.

Bastøy skolehjem var en tidligere internatskole for ”forsømte gutter” på en øy utenfor Horten. Filmen, som delvis er basert på sann historie, tar for seg de tragiske forholdene ved dette oppdragelsesanstaltet og følger den uoppdragne gutten Erling sitt møte med skolen (Benjamin Helstad), eller C-19 som Kristoffer Joner og de andre fæle lærerne nå liker å kalle ham.

Kan ses på: NRK

 

«Reprise»


Kan ses på: CMORE, Netflix

Før «Oslo 31. August» og «Louder than Bombs» lagde Joachim Trier «Reprise». Manuset ble skrevet sammen med Eskil Vogt over en periode på fem år, og var starten på et svært vellykket langfilmsamarbeid de to imellom. I «Reprise» møter vi Erik og Phillip, som begge har forfatterambisjoner. Gjennom flere år følger vi deres oppturer og nedturer i det private og i sin karriere.

Filmen ble svært godt mottatt, og da Rushprint ba et utvalg filmkritikere og filmvitere sette sammen hver sin liste over tidenes beste norske kinofilmer kom «Reprise» på syvende plass.

Andre høydepunkter denne uka:

HBO Nordic: The Leftovers, The Affair, The Knick

Netflix: John Mulaney: The Comeback Kid, W/Bob&David, Maleficent, John Tucker Must Die

Viaplay: Selma, Bokstrollene, Empire

NRK: 
Downton Abbey, The Kids Are All Right, Hemmelig Doping – slik skapes russiske vinnere

TV2 Sumo: Okkupert, Homeland

MUBI: Breathless, The Innkeepers

CMore: Grudge Match, Exodus: Gods and Kings