Endelig er helga her igjen, og hva er vel bedre enn å feire med å streame deilige drama-komedier? Filter har som vanlig saumfart nyhetene fra alle strømmetjenestene og plukket ut noen av høydepunktene til deg.

Husk at du hver dag kan finne alle nye slipp på Netflix, HBO Nordic, Viaplay, NRK Nett-TV, TV 2 Sumo, C More Play og Mubi på Filterguide.no.

Filterguide.no - din guide til alle streamingnyheter

«The Squid and the Whale»

Jesse Eisenberg har hatt et bra år. Han har spilt i årets beste norske film, Joachim Triers «Louder Than Bombs» og spilte forfatter David Lipsky i den overraskende gode David Foster Wallace-filmen «The End of the Tour».

Nå har året hans blitt enda bedre, filmen «The Squid and the Whale» blir herved offisielt anbefalt i ukas streamingtips. I filmen spiller Eisenberg en av to sønner til forfatterparet Berkman, som forteller barna at de skal separeres, noe som bare øker det tidligere parets rivalisering.

Filmen er skrevet og regissert av Noah Baumbach, som i år er aktuell med «Mistress America», som er en av de mange filmene du kan se til halv pris på  den store kinodagen lørdag 7. november!

Kan ses på: NRK

«Master of None»

 Aziz Anzari, kanskje best kjent fra «Parks and Recreations», har sammen med Alam Yang laget humorserien «Master of None» hos Netflix. Som vanlig har Netflix allerede sluppet sesongens ti episoder, som handler om Dev (Anzari) som prøver å overleve som skuespiller i New York.

Serien har høstet strålende kritikk så langt, og vil utvilsomt hjelpe Anzari, som også er ute med bok til å befeste sin posisjon som en av USAs mest populære komikere for tiden.

Kan ses på: Netflix

«Broken Flowers»

I Jim Jarmuschs «Broken Flowers» møter vi Don Johnston (Bill Murray), en tidligere rundbrenner som får en rosa konvolutt i posten hvor en tidligere kjæreste påstår de har en 19 år gammel sønn sammen, som nå leter etter Don.

På oppfordring fra naboen bestemmer Don seg for å dra på en miniturne til flere av sine tidligere kjærester for å finne sin ukjente sønn. Bill Murray er forresten også aktuell med sin egen julespesial sammen med «Lost in Translation»-regissør Sofia Coppola.

Kan ses på: HBO

«Terri»

Etter at den overvektige og deprimerte tenåringen Terri begynner å miste interesse i skolen og gå i pysjamas hver dag, bestemmer rektor Darryl Fitzgerald spilt av John C. Reiley seg for å hjelpe han. De to utvikler etter hvert et nært vennskap, og Fitzgerald gjør stadig mer for å hjelpe Terri.

Til tross for et lavt budsjett, ble filmen svært godt mottatt, for eksempel ga film-kritikerlegenden Roger Ebert filmen fire av fire stjerner. Du tror vel ikke du er bedre enn Roger Ebert vel?

Kan ses på: Mubi