Det er endelig helg, og du vet hva det betyr: Du kan møte vennene dine for å diskutere tv-seriene du så forrige helg, du kan gå en tur i skogen og diskutere tv-seriene du så forrige helg med dyrene i skogen, eller du kan kose deg med noen nye filmer og kule tv-serier. Vi i Filter har som vanlig saumfart nyhetene fra alle strømmetjenestene og plukket ut noen av høydepunktene til deg.

Husk at du hver dag kan finne alle nye slipp på Netflix, HBO Nordic, Viaplay, NRK Nett-TV, TV 2 Sumo, C More Play og Mubi på Filterguide.no.

«1001 Gram»

Bent Hamer er for mange kjent som regissøren av norske filmperler som «O´Horten» og «Salmer fra Kjøkkenet». I fjor kom «1001 Gram», som endte opp som Norges Oscarkandidat det året. Filmen inneholder selvfølgelig Hamers umiskjennelige humor og stemmning.

Filmen handler om vitenskapskvinnen Marie (Ane Dahl Torp). Hun får i oppdrag å reise til Paris for å kontrollveie vår nasjonale kilo, og i tillegg delta på et seminar om kiloens fremtid.

Kan ses på: Viaplay

«Unicorns»

Skulle det først bli laget en dokumentar om en tidligere alkoholiker ved navn Shaft, som bestemmer seg for å starte en enhjørningsbasert sex-kult, måtte det selvfølgelig være VICE.

I den halv time lange dokumentaren møter vi Shaft og hans disipler, som prøver å starte et utopisk samfunn bestående av fri kjærlighet, men som mister illusjonene sine i møte med virkeligheten.

Kan ses på: Vice

«Captain Phillips»

I Paul Greengras´ thriller fra 2013 møter vi Tom Hanks i rollen som den amerikanske skipskapteinen Richard Phillips. Hans store lasteskip MV Maersk Alabama blir iløpet av filmen kapret av somalske pirater, noe som gjorde den til den første amerikanske båten til å bli kapret av pirater på 200 år.

Filmen er basert på ekte hendelser, og er like spennende som Greengras´ filmer alltid er.

Kan ses på: Cmore

 

Andre høydepunkter denne uka:

Netflix: Hemlock Grove, Gotham, Seven Pounds, Horrible Bosses 2, Bones

HBO: The Leftovers, The Affair, Project Greenlight 2015, Fargo

Viaplay: Heroes Reborn, Blunt Talk, Love is Strange, The Blacklist

Mubi: Railroad of Hope, The Makes, Story of a Love Affair

TV2 Sumo: Homeland, Under the Dome, Okkupert

CMore: Mamma, About Time, The DUFF

NRK: Gjengangerne, Det Siste Kongeriket, Kapital: Hans Rosling og sannheten om fattigdom, Broen, Into the White

God helg!

Filterguide.no - din guide til alle streamingnyheter