Det er endelig helg, og du vet hva det betyr: Du kan møte vennene dine for å diskutere tv-seriene du så forrige helg, du kan gå en tur i skogen og diskutere tv-seriene du så forrige helg med dyrene i skogen, eller du kan kose deg med noen nye filmer og kule tv-serier. Vi i Filter har som vanlig saumfart nyhetene fra alle strømmetjenestene og plukket ut noen av høydepunktene til deg.

Husk at du hver dag kan finne alle nye slipp på Netflix, HBO Nordic, Viaplay, NRK Nett-TV, TV 2 Sumo, C More Play og Mubi på Filterguide.no.

Filterguide.no - din guide til alle streamingnyheter

«Back in Time»

Det har allerede gått et par dager siden 21. oktober 2015, datoen Marty drar til i «Back to the Future 2», og i den forbindelse har det kommet en fin og omfattende dokumentar om filmseriens enorme popularitet. Om du som så mange andre akkurat har kost deg med «Back to the Future»-maraton de siste dagene, passer det perfekt å avslutte det hele med «Back in Time».

Jeg tror ikke jeg skal skrive så mye mer om selve filmene, datoen 21. oktober og alt filmen spådde feil eller riktig, det er allerede blitt gjort her, her, her, her, her, her, her, her, her, her, her, her, her, her, her og her.

Kan ses på: Netflix

«Boyhood»

«Boyhood» sjarmerte og imponerte alle da den kom på kino to år siden. Regissør Richard Linklater filmet som kjent sporadisk over hele 12 år for å lage en svært realistisk oppvekstfilm. Heldigvis var ikke grepet bare en gimmick. Filmen imponerte både publikum og kritikere, og vant tonnevis av priser, inkludert Oscar til Patricia Arquette.

Kan ses på: Viaplay

«Amy Schumer: Live at the Apollo»

Amy Schumer  har i tillegg til serien «Inside Amy Schumer» og Apatow-regisserte «Trainwreck» også spilt inn standup-spesial hos HBO. Spesialen er produsert av årets Oscar-vert Chris Rock, og går ut på at Amy Schumer går rundt på scenen med en mikrofon og sier morsomme ting inni den. Det kan virke som om hun bare finner på alt der og da, men det hele er avtalt på forhånd! Det betyr ikke at det ikke er gøy, for det er det.

Kan ses på: HBO

«Underground»

«Underground» fra 1995 forteller historien om Jugoslavia ved å følge to serbiske venner fra andre verdenskrig, gjennom den kalde krigen og tilslutt begynnelsen av borgerkrigen på 90-tallet. Filmens opprinnelige versjon varte i hele fem timer, og ble sendt som serie på tv, men ble kuttet ned til mer overkommelige 167 minutter da den ble vist på kino.

Filmen vant Gullpalmen i Cannes, noe som gjorde regissør Emir Kusturica til en av bare syv regissører som har vunnet den to ganger. Nå kan du bli en av syv nordmenn som har sett filmen!

Kan ses på: MUBI

Andre høydepunkter denne uka:

Netflix: Hemlock Grove , The Legend of Hercules , Tyrant

HBO: The Leftovers, Fargo, The Knick

Viaplay: Empire , Catch and Release

Mubi: Fast Food Nation, Buenas Noches Espana

TV2 Sumo: Humans, Unreal

CMore: Made in America, The Lookout, 2 Guns

NRK: Broen, Kapital: Fremtidsvisjoner i Silicon Valley, Downton Abbey

God helg!