Det er endelig helg, og det er ikke akkurat feil! Du kan drikke noen kalde øl med gode venner, du kan gå en tur i skogen eller du kan kose deg med bra filmer og kule tv-serier. Vi i Filter har som vanlig saumfart nyhetene fra alle strømmetjenestene og plukket ut noen av høydepunktene til deg.

Husk at du hver dag kan finne alle nye slipp på Netflix, HBO Nordic, Viaplay, NRK Nett-TV, TV 2 Sumo, C More Play og Mubi på Filterguide.no.

Filterguide.no - din guide til alle streamingnyheter

Sesongåpning «Fargo»


Sesong to av krimkomedien «Fargo» tar oss med tilbake til 1979, hvor den restarter med ny historie og karakterer, men befinner seg heldigvis fortsatt i det sjarmerende og snødekte Minnesota. Martin Freeman og Billy Bob Thornton er vekke, uten at det gjør så mye når de erstattes av favoritter som Kirsten Dunst og Ted Danson.

Vår anmelder var så begeistret for denne nye sesongen at han ga den full pott i sin anmeldelse av den. Han mener at savnet etter Lorne Malvo og Lester Nygaard melder seg tidlig, men etter hvert som vi blir dratt inn fra kulden, forstår vi at vi har med en fantastisk oppfølger å gjøre. Sesong to av «Fargo» er så morsom, så velskrevet og så godt spilt at 1979-lunten umulig kan dabbe av og slukne.

Kan ses på: HBO-Nordic

«Beasts of No Nation»

Krigsdramet «Beasts of No Nation» er en dyster fortelling om en gutt i et nondeskript vestafrikansk land, som mister hele familien sin under en pågående borgerkrig. Gutten flykter inn i jungelen, hvor han møter og blir tatt under vingene av en karismatisk militær-kommandør, spilt av Idris Elba.

Regissøren av den første «True Detective»-sesongen – Cary Fukunaga – står for regien i denne filmen vår anmelder mener definitivt fortjener en kikk. «Beasts of No Nation» er også den første originalfilmen fra Netflix og har verdenspremiere på strømmetjenesten i dag.

Kan ses på: Netflix

«Prince Avalanche»

Amerikaneren David Gordon Green er kanskje en av de mest sammensatte og uforutsigbare regissørene vi har. Han kan f.eks lage realistiske og prisvinnende sørstatsdramaer som «George Washington», før han noen år senere kommer med stonerkomedien «Your Highness» – hvor James Franco bla. blir seksuelt trakassert av hasjdyrkende vannmanet-alien.

Med «Prince Avalanche» fra 2013, mente imidlertid flere kritikere at han var tilbake i storform og hadde funnet den perfekte balansen mellom den absurde humoren og realistiske dramaet. Paul Rudd og Emilie Hirsch spiller begge fantastisk i denne filmen som er halvveis basert på den islandske filmen «À annan veg», hvor to menn må male de der gule stripene i midten av veien, en hel sommer.

Kan ses på: Netflix

«Parks and Recreation» sesong 7

Endelig får man strømmet den syvende og siste sesongen med den gøyale gjengen i «Parks and Recreation» på HBO-Nordic!

Men før du bingewatcher som en galning denne helgen – husk at forrige sesong rotet fælt med tidslinjen og avsluttet det hele med å dra tre år frem i tid, til 2017. Så ikke gå helt bananas når du ser at Leslie Knope (Amy Poehler) har fått ny jobb, tre barn, og ikke har snakket med selveste Ron Swanson (Nick Offerman) på tre år.

Kan ses på: HBO-Nordic

Andre høydepunkter denne uka:

HBO Nordic: The Leftovers, The Affair, Last Week Tonight with John Oliver, Project Greenlight 2015

Netflix: Tyrant, A Good Year, Pentatonix: On My Way Home

Viaplay: Blunt Talk, Empire, The Blacklist

NRK:
Downton Abbey, Idas Dagbok, Henning Mankell – Det fortellende mennesket

TV2 Sumo: Okkupert, Homeland, Under the Dome

MUBI: Bleeder, Fast Food Nation, Nightwatching

CMore: St. Vincent, A Most Wanted Man