Det er endelig helg, og det er ikke akkurat feil! Du kan drikke noen kalde øl med gode venner, du kan gå en tur i skogen eller du kan kose deg med bra filmer og kule tv-serier. Vi i Filter har som vanlig saumfart nyhetene fra alle strømmetjenestene og plukket ut noen av høydepunktene til deg.

Husk at du hver dag kan finne alle nye slipp på Netflix, HBO Nordic, Viaplay, NRK Nett-TV, TV 2 Sumo, C More Play og Mubi på Filterguide.no.

Filterguide.no - din guide til alle streamingnyheter

Sesongpremiere på «The Leftovers»

På mandag startet sesong to av «The Leftovers», og ifølge vår anmelder er det bedre enn noensinne. Vi møter en ny by med nye og gamle bekjentskaper som alle prøver å leve et normalt liv etter den mystiske bortrykkelsen. Husker du ikke helt hva som skjedde i sesong 1? Se denne re-cappen her da vel!

Kan ses på: HBO Nordic

«Winter on Fire»

Før Putin blandet seg inn i Syria, før han tok Krim-halvøya og før Russland sendte irregulære tropper i Øst-Ukraina, var det faktisk en revolusjon i Ukraina. Vi har tidligere skrevet litt om hvor intens traileren til dokumentaren så ut, og dokumentaren innfrir forventningene. En spennende, velprodusert og informativ dokumentar som hjelper deg å forstå hva som egentlig skjedde i Ukraina.

Kan ses på: Netflix

«Pervert Park»

Dansk dokumentar om en såkalt «trailerpark» i Florida hvor de omkring 120 beboerene er dømte seksualforbrytere løslatt fra fengsel. Vi får se hvordan beboerene sliter med å stable på plass livet sitt i et samfunn som helst ikke vil ha noe med dem å gjøre. «Pervert Park» vant prisen for beste utenlandske dokumentar på Bergen Internasjonale Filmfestival og kan sees på NRK Nett-tv til 6. november.

Kan ses på: NRK

«Junun»

junun

Regissørgeniet Paul Thomas Anderson har laget en musikk-dokumentar hvor han følger Radiohead-gitarist Johnny Greenwood være med den israelske artisten Shye Ben Tzur til India for å spille inn Tzurs nye album. Andersons karakteristiske lange takes er selvfølgelig representert, og er regissørens første dokumentar.

Kan ses på: MUBI

 

«Okkupert»

Tidenes dyreste norske tv-serie hadde premiere denne uken, men allerede nå kan du se episode to på TV2 Sumo. Om du ikke fikk nok av russisk ugang etter Netflix-dokumentaren, kan du se «Okkupert». I serien vinner et miljøvennlig parti makten i Norge, og bestemmer seg for å stanse oljeproduksjonen. Det liker verken Russland eller EU, som endelig finner noe de blir enige om: oljeprodusjonen i Norge må fortsette.

Kan ses på: TV2 Sumo

Andre høydepunkter denne uka:

HBO Nordic: Fear the Walking Dead, Project Greenlight, Real Time With Bill Maher, Turn, sesong 2k, The Affair, sesong 2,

Netflix: Upstream Color, Tell Spring Not to Come This Year, Coming to America, Blue Jasmine

Viaplay: The Counselor, Good Will Hunting, The Purge: Anarchy

NRK: Broen, episode 2, Arme Riddere, Downtown Abbey, Stekte grønne tomater

TV2 Sumo: Homeland, episode 1 sesong 5, UnREAL, Parks and Recreation, sesong 1-6

MUBI: Bird of Paradise, Eden Lake, Night of the Living Dead, Oliver Twist

CMore: A Most Wanted Man, BlowFly Park, The Spoils Before Dying Murder