Filter har som vanlig saumfart nyhetene fra alle strømmetjenestene og plukket ut noen av høydepunktene til deg.

Husk at du hver dag kan finne alle nye slipp på Netflix, HBO Nordic, Viaplay, NRK Nett-TV, TV 2 Sumo, C More Play og Mubi på Filterguide.no.

Filterguide.no - din guide til alle streamingnyheter

 

«Jihad – hellige krigere»


Denne uken bestemte Russland for å involvere seg i kampen mot IS. IS er nå omtrent like hatet som nazistene, men tiltrekker seg stadig nye rekrutter. På tross av å ha mistet ti tusen krigere i angrep fra USA, har IS fremdeles omkring ti tusen flere soldater enn den norske forsvaret.

Flere av IS-krigerene er europeere. Hva er det som gjør at mennesker oppvokst i vesten slutter seg til ekstreme Islamistiske organisasjoner i krigssoner? Den norsk-pakistanske Emmy-vinneren Deeyah Khan fulgte i to år noen tidligere fremmedkrigere for å prøve å finne noen svar.
Kan ses på: NRK Nett-tv

«Black Mirror»

For noen dager siden kom den fantastiske beskjeden om at Netflix har bestilt flere episoder av «Black Mirror», og hva passer vel bedre enn å feire med å se noen episoder? Nå er begge sesongene endelig tilgjengelig på norske Netflix!
Dessverre er ikke julespesialen med Jon Hamm med, men la oss håpe den også blir tilgjengelig snart.

Kan ses på: Netflix

«Interstellar»

Etter å ha kommet hjem fra kino i helgen etter å ha sett «The Martian» kan det godt hende du har lyst til å se enda en film om verdensrommet hvor Matt Damon er alene på en planet. Da er det fint å vite at Christopher Nolans «Interstellar» nå endelig er tilgjengelig på Netflix!

Selv om filmen utvilsomt gjør seg best på kino er det sjeldent kjedelig å se en Nolan-film på nytt. Nolan jobber for tiden med en ny film, men vi vet desverre ikke så altfor mye om den ennå.

Kan ses på: Netflix

«Fixing the System»

VICE-redaktør Shane Smith har regissert denne dokumentaren om det amerikanske fengselssystemet og har til og med fått med seg Barack Obama på et besøk til et fengsel i Oklahoma. Dette er for øvrig første gang en sittende president har besøkt et fengsel. Det er derimot IKKE første gangen en amerikansk president har blitt filmet, det var William McKinley.

Kan ses på: HBO

«Lucy»

I Luc Bessons spennende og nydelige action-thriller «Lucy» møter vi Lucy (!) spilt av Scarlett Johansson som etter å ha fått «smart drugs» i blodet sitt, tidobler hjernekapasiteten sin. Litt som «Limitless», med andre ord. Filmen har også med seg Morgan Freeman og Pilou Asbæk fra «Borgen».

Kan ses på: Viaplay

 

Andre høydepunkter denne uka:

Netflix: Tell Spring not To Come This Year, Captain America: The return of the first avenger , Upstream Color, The Butler

Viaplay: Agents of S.H.I.E.L.D, sesong 1 og 2., Chef , Empire episode 1 og 2, sesong 2

HBO: Last Week Tonight with John Oliver, Fear the Walking Dead , Project Greenlight Masters of Sex, Ray Donovan

NRK: Skandinavia i Hitlers Jerngrep, Russell Brand – et liv med rus, Verden under bakken, Broen, episode 1, sesong 3

TV2 Sumo: Homeland, Modern Family, Suits

Mubi: Life During Wartime, Crash, Lacombe, Lucien

CMore: The Art of the Steal, Project Alamanac,, Dear White People,R.I.P.D.,

Husk at du hver dag kan finne alle nye slipp på Netflix, HBO Nordic, Viaplay, NRK Nett-TV, TV 2 Sumo, C More Play og Mubi på Filterguide.no.

Filterguide.no - din guide til alle streamingnyheter