Filter har som vanlig saumfart nyhetene fra alle strømmetjenestene og plukket ut noen av høydepunktene til deg.

Husk at du hver dag kan finne alle nye slipp på Netflix, HBO Nordic, Viaplay, NRK Nett-TV, TV 2 Sumo, C More Play og Mubi på Filterguide.no.

Filterguide.no - din guide til alle streamingnyheter

«Empire Sesong 2»

Du har allerede sett deg opp på «Empire» og er klar for sesong to? Ikke det? Da er det bare å sette i gang, for om man skal dømme ut ifra starten på sesong to, er dette på vei til å bli noe stort.

«Empire» er Lee Daniels (Precious) serie om den dødssyke musikkmogulen Lucious Lyon (Terrence Howard). Lucious har dårlig tid og må planlegge fremtiden til musikkimperiet sitt, samtidig som hans tre sønner og en ekskone kjemper med nebb og klør for å bli den heldige arvtageren til hans lønnsomme musikk-imperie.

Sesong to fortsetter tre måneder etter den sjokkerende arrestasjonen og fengslingen av Lucious Lyon. Han gjør allikevel alt han kan for å fortsatt ha kontroll over løvens hule (Empire) fra hans fengselshule. Episoden innfrir til de grader og «Empire» forsetter å gjøre seg fortjent til den enorme mengden lovord som har haglet over serien siden starten. Den virker å ville beholde sin posisjon som en av de desidert mest underholdende, sjokkerende og avhengighetsskapende seriene på TV i dag.

Viaplay slipper en ny episode kl. 20.00 hver fredag. De har også hele sesong 1 tilgjengelig om du har litt å ta igjen.

Kan ses på: Viaplay

«Louie Sesong 5»

Louie Louie Louie Louie
Louie Louie Louie Louie
Louie Louie Louie Louie
Louie du er kul and you’re gonna die.

Det er klart for første episode i sesong 5 av «Louie» og Louie (Louis CK) manner seg opp for å dra på datterens foreldremøte. Han blir bedt om å ta med noe grønt, men insisterer på koke opp sin signaturret: frityrstekt kylling. Før han finner foreldrene og har et interessant møte med en surrogatmor, går Louie feil og ramler inn på en snodig fest arrangert av en religiøs kult.

Hvis du har likt «Louie» og den bekmørke misantropien tidligere – er det bare å fortsette å se på. Louis CK fortsetter sitt intense selvhat og standarden på komiserien er like skyhøy som alltid. Pessimismen, regien, skuespillet, musikken, bruken av New York – det finnes virkelig ingen andre serier som «Louie» på TV.

TV2 Sumo slipper en ny episode av «Louie» hver fredag.

Kan ses på: Tv2 Sumo

«Sins of My Father»

Mange lot seg forføre av den columbianske narkobaronen Pablo Escobar i den herlige Netflix-serien «Narcos».

Kjenner du allikevel på et savn og føler en større dose Escobar kan være løsningen? Da anbefaler vi deg å sjekke ut den spennende dokumentaren «Sins of My Father» som tar for seg de fleste mytene og faktaene man har om den sjarmerende mannen, og tar dem til nye høyder.

Det ekstra kule med «Sins of My Father» er at historien om den Pablo Escobar fortelles av hans egen sønn – som nå bor i Argentina under navnet Sebastiàn Marroquin. Da Sebastiàn godtok å bli med i dokumentaren, hadde det gått over ti år siden han sist snakket om faren offentlig, men her åpner han altså slusene og deler generøst med hjemmevideoer, fotografier og lydopptak fra arkivene til den interessante familien Escobar.

Kan ses på: Netflix

«Primer»

Multigeniet og regissøren Shane Carruth, kunne denne uken avsløre at han får masse penger for å lage sin neste film: «The Modern Ocean». Men han vil allikevel ikke si mer enn at vi kan vente oss et slags nautisk actioneventyr.

Vi har latt oss begeistre av Carruths tidligere lavbudsjettfilmer, og tenkte derfor det kunne være passende å anbefale hans debutfilm «Primer» – som denne uken ligger på både Mubi og Netflix.

Filmen var en umiddelbar sensasjon da den debuterte på Sundance i 2004, og Shane Carruth ble hyllet som et ydmykt multitalent man absolutt burde holde et øye på. «Primer» er en intrikat Sci-fi, med en ganske så original tilnærming til tidsreiser på film. Den handler om fire fattige ingeniører som bygger sin egen tidsmaskin i en liten garasje. Etterhvert klarer de å få gang på den og begynner eksperimenteringen fort, godt motivert av tanken på $$$ og økonomisk profitt.

«Primer» ble som sagt skapt på et lite budsjett – 7000 dollar! – men den oser av kvalitet for det om. For å spare penger, bestemte Carruth seg for å skrive, regissere, produsere, caste, score, klippe, og ja, spille hovedrollen i filmen selv. Alt med stor suksess og «Primer» står nå igjen som en genierklært kultfilm men definitivt burde sjekke ut.

Kan ses på: Mubi og Netflix

Andre høydepunkter denne uka:

Netflix: Iris, Kung Fu Killer, I Dream of Wires

Hbo Nordic: Project Greenlight 2015, Ray Donovan, Masters of Sex, Fear the Walking Dead, Dominion

Viaplay: Blunt Talk, Hotel Transylvania, Legenden om Narnia – Prins Caspian

NRK-nett tv: Luther, Russell Brand – et liv med rus, Hipsters, Skandinavia i Hitlers Jerngrep

Tv2 Sumo: Under the Dome, UnREAL, Suits

Cmore Play: White House Down, R.I.P.D., Dear White People

Mubi: Cube, Delmer Builds a Machine, 8 1/2

 

Husk at du hver dag kan finne alle nye slipp på Netflix, HBO Nordic, Viaplay, NRK Nett-TV, TV 2 Sumo, C More Play og Mubi på Filterguide.no.

Filterguide.no - din guide til alle streamingnyheter